HRISTOS A ÎNVIAT! Mii de oameni au luat, la Timișoara, Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim FOTO-VIDEO

Posted on Apr 16 2017 - 3:11pm by petre

Mii de timişoreni au fost prezenți, în noaptea Sfintelor Paști, la Slujba de Înviere de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara.

Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim, a fost dăruită credincioșilor de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timişoarei şi Mitropolitul Banatului. Potrivit rânduielii liturgice, a urmat tradiţionala procesiune de înconjurare a sfântului locaş, după care Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învăţătură în cadrul căruia a reliefat semnificația praznicului Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Slujba Utreniei Învierii a continuat în interiorul sfântului lăcaș, la finalul căreia, potrivit obiceiului îndătinat, toți credincioșii prezenți au primit „Paştile”.Inviere17 mic Inviere17 mic_02 Inviere17 mic_04 Inviere17 mic_09 Inviere17 mic_13 Inviere17 mic_17 Inviere17 mic_23 Inviere17 mic_24

Dimineața, Liturghia pascală a fost săvârşită de către Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi. În cadrul acesteia, Înaltpreasfinţia sa a dat citire cuvântului pastoral la Învierea Domnului.

Comments

comments

About the Author