Hoț de energie electrică prins în Timiș – o gospodărie era conectată ilegal la rețea

Posted on oct. 31 2022 - 2:07pm by petre

La data de 06.09.2022, polițiștii Postului de Poliție Mănăștiur s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de “furt”, “executarea sau folosirea de echipamente clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare,” de către un bărbat, în vârstă de 34 de ani, constând în faptul că acesta ar fi sustras energie electrică, folosind la domiciliul său un racord clandestin.*

Astfel, în data de 28.10.2022, polițiștii Secției 10 Poliției Rurală Făget, împreună cu reprezentanți din cadrul E-Distribuție Banat SA, în baza mandatului de percheziție domiciliară, emis de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Faget, în dosarul penal, au efectuat o percheziție domiciliară la un imobil, situat în localitatea Mănăștiur, județul Timiș, ce aparține bărbatului de 34 de ani.

În urma percheziției desfășurate, au fost descoperite următoarele:
– un racord trifazat necontorizat care alimenta cu energie electrică imobilul respectiv;
– 3 cutii cu alice din plumb, (1500buc) calibru 4,5mm/177ccl;
-un tub cartuș percutat;
– un dispozitiv de detectie a metalelor, pentru care nu există autorizație de deținere (s-a aplicat sanctiune contravențională în valoare de 25.000 lei +confiscarea dispozitivului, conform art. 28 alin. 1 lit. h din OG 43/2000).

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de
“furt”, “executarea sau folosirea de echipamente clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare,” și “nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

📌

*CERCETATĂ PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE*

*Polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Timiș efectuează cercetări față de o femeie în vârstă de 50 de ani, banuită de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.*

În data de 30.10.2022, în jurul orei 17:10, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice Timiș au oprit pentru control, pe strada Calea Buziașului din municipiul Timișoara, un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 50 de ani.

În urma efectuării controlului autoturismului, în interiorul acestuia au fost găsite *30.000 de țigarete* (fără timbru fiscal), întreaga cantitate fiind ridicată în vederea continuării cercetărilor.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii nr. 86/2006, Codul vamal, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activități infracționale a femeii și luarea măsurilor legale care se impun.

Comments

comments

About the Author