Haos în traficul aerian european! Zeci de zboruri anulate sau amânate din cauza unei defecțiuni în Belgia

Posted on mai 27 2015 - 6:46pm by petre

Spațiul aerian belgian a fost închis miercuri dimineață, de la ora 9.45 (10.45, ora României), din cauza unei pene de curent produse la centrul de control al traficului aerian Belgocontrol, zeci de zboruri fiind anulate sau deviate, inclusiv o cursăRyanair spre București.

Activitatea pe aeroporturile din Bruxelles, Zaventem, Charleroi și Liege a fost paralizatăde pana de curent, care ar putea fi cauzatăde o defecțiune tehnică. Aeroportul din Anvers este în continuare operațional, relateazăsite-ul RTBF.be.

Spațiul aerian belgian este închis pânăla noi ordine, a anunțat Belgocontrol, care ancheteazăcauzele defecțiunii. „Pentru moment, niciun avion nu poate decola sau ateriza. Unele avioane sunt deviate și altele așteaptăsăpoatăateriza”, a declarat Anke Fransen, o reprezentantăa aeroportului din Bruxelles.

De altfel, aeroportul din Bruxelles a anunțat pe contul său de Twitter că, pânăla ora 11.40 (12.40, ora României), 62 de zboruri au fost deja anulate, în timp ce alte 21 au fost deviate. Reprezentanții aeroportului i-au sfătuit pe pasageri săconsulte starea zborului lor pe Internet și săcontacteze companiile aeriene pentru mai multe informații.

Avioanele „care se aflau deja în imediata apropiere a aeroportului (din Bruxelles) au putut ateriza”, dupăcare a fost închis spațiul aerian, a explicat Dominique Dehaene, purtător de cuvânt al Belgocontrol.

Avioanele care urmau săaterizeze în Belgia sunt deviate spre „centre adiacente”, adicăîn țările vecine, a adăugat Dominique Dehaene. Astfel, numeroase curse aeriene vor fi redirecțioante spre Paris, Amsterdam și Frankfurt.

Pe aeroportul regional din Liege, un singur zbor al companiei Ethiopian Airlines a putut decola în jurul orei 10.40 (11.40, ora României). La aeroportul Charleroi, douăcurse Ryanair, dintre care una cu destinația București și cealaltăspre Carcassonne, au fost anulate. Un avion care venea de la Manchester a fost deviat spre Lille.

Aeroportul din Anvers, deși a înregistrat o ușoarăperturbare a activității, rămâne operațional, deoarece dispune de imagini radar.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author