Guvernul vrea ca românii să poarte măşti de tip FFP2

Posted on ian. 4 2022 - 2:54pm by petre

 

Guvernul vrea ca românii să poarte doar măşti chirurgicale sau de tip FFP2 șii le sugerează să renunţe la măştile textile.

Executivul s-a reunit, aseară, într-o şedinţă, pentru a analiza evoluţia pandemiei. Una dintre măsurile discutate este folosirea măştilor care asigură o protecţie sporită. Nu s-a precizat însă dacă măsura va fi obligatorie sau va rămâne doar cu titlu de recomandare.

Alexandru Rafila a lansat ideea ca măștile FFP2 să devină obligatorii în România în anumite spații închise. Medicul Alexandru Rafila le-a recomandat oamenilor să renunțe la măștile textile și să le poarte pe cele chirurgicale sau FFP2, care conțin mai multe straturi de protecție, într-o declarație pentru Digi24.

Însă, într-un comunicat de presă, guvernul Ciucă a transmis ieri că una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie a COVID-19, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări, rămâne portul corect al măştii chirurgicale sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2.

Măștile FFP2 protejează împotriva celor mai fine particule de praf și aerosoli, aceste măști pot filtra particule de 0,11 µm (dimensiunea particulelor de coronavirus), oferind o protecție eficientă împotriva virusului. Măștile model FFP2 pot capta peste 94% din particulele din aer. O mască FFP2 a ajuns să coste în jur de 2 lei bucata în România.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author