Guvernul renunțăla taxarea bacșișului

Posted on mai 15 2015 - 5:38pm by petre

Ministerul Finanțelor va elimina obligativitatea taxării bacșișului, a anunțat vineri ministrul de resort, Eugen Teodorovici. „Din păcate nu se poate reglementa în toate spețele sale”, a spus Teodorovici, referindu-se la impozitarea bacșișului.

El a precizat că, deși taxarea bacșișului a fost introdusăla solicitarea mediului de afaceri, aplicarea acestuia ar fi extrem de dificilă.

Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operatăde la 1 iunie, de către Parlament.

Teodorovici a avut vineri consultări privind fiscalizarea bacșișului cu reprezentanți ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piațăal livrărilor la domiciliu, dar și reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

Legiferarea bacșișului, care trebuie evidențiat pe un bon fiscal separat, a fost introdusăprin Ordonanța de Urgențăa Guvernului 8/2015, modificăși completeazămai multe acte normative.

Prin bacșiș se înțelege orice sumăde bani oferităîn mod voluntar de client, în plus fațăde contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum și restul dat de vânzător clientului și nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacșișul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author