Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionari

Posted on dec. 17 2021 - 7:31pm by petre

 

Guvernul a aprobat ajutorul pentru pensionarii cu venituri mici.

Budăi: Pachetul social asumat de coaliţie a fost finalizat.

 

Executivul a aprobat, vineri, ajutorul pentru pensionari cu venituri mici, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, la finalul ședinței de guvern. Ministrul a spus că este vorba despre o măsură care să facă ”un scut” în jurul celor mai nevoiaşi şi faţa valului de scumpiri.

 

„Pachetul social asumat de coaliția aflată la guvernare a fost încheiat astăzi cu aprobarea ultimei ordonanțe de urgență, cu implementarea acelui ajutor financiar acordat o singură dată, în luna ianuarie, pensionarilor care au până la 1.600 de lei pensie”, a spus Budăi.

 

Potrivit lui Marius Budăi, măsura vine să creeze „un scut în jurul celor mai nevoiași părinți și bunici ai noștri pentru a fi apărați în fața acestui val uriaș de scumpiri”.

„Nu va exista, practic, în luna ianuarie, nicio persoană care încaseze ca venituri cumulat pensie plus sprijin 2.200 de lei”, afirma recent ministrul.

Potrivit acestuia, este vorba de 2,5 milioane de români care vor încasa acest sprijin în luna ianuarie. Impactul bugetar este de 2,56 miliarde de lei şi este va fi asigurat din bugetul de stat, potrivit ministrului.

Bani de la stat pentru pensionari
Prin urmare, toți pensionarii care au pensia cuprinsă între 1000 și 1600 de lei vor primi ajutor astfel încât venitul pe luna ianuarie să ajungă la 2200 de lei, astfel:

– La o pensie de 1000 lei – ajutorul de la stat este de 1200 lei

– La o pensie de 1350 lei – ajutorul de la stat este de 850 lei

– La o pensie de 1600 lei – ajutorul de la stat este de 600 lei

Cel mai probabil, banii pentru pensionari vor ajunge la aceștia în același timp cu pensia.

Comments

comments

About the Author