Grecia se pregătește să primească turiștii români – cei nevaccinați vor primi banii înapoi pentru testele Covid

Posted on mart. 15 2021 - 8:39pm by petre

Grecia caută soluţii ca să-i facă pe vizitatori să se simtă în siguranţă.

Cei care nu apucă să se vaccineze până la vacanţă, pot merge în Grecia cu un test covid negativ. Pentru acest test, turiştii primesc un voucher care poate fi folosit în timpul sejurului.

Fiecare turist primeşte un voucher de 20 sau 30 de euro, dacă arată testul negativ.

Deocamdată, oferta e valabilă doar pentru zona de nord a Greciei.

Yannis e proprietarul unui hotel în Halkidiki. Anul trecut a fost un dezastru pentru el. În iunie, când l-am vizitat, nu a avea niciun turist.

Yannis Laspas – proprietar hotel în Halkidiki: E pentru prima dată în ultimele 3 decenii când hotelul nostru e închis în Iunie.

Acum îşi pune speranţa în voucherele pe care le oferă turiştilor care se testează.

Yannis Laspas – proprietar hotel în Halkidiki: România e o piaţă importantă pentru noi aici în Halkidiki şi pentru nordul Greciei, în general. Sunt mai optimist decât vara trecută, sperăm ca, începând cu Iunie, lucrurile vor arăta mai bine.

Sunt hoteluri care au făcut asta anul trecut şi continuă şi în noul sezon.

Alin Burcea – CEO agenţie de turism: În următoarele 2 săptămâni vom avea cel puţin 150 de hoteluri care îl vor acorda. Ne anunţă din timp, ceea ce se şi vede, de când s-a anunţat modul de intrare în grecia, au crescut încasările.

Iar turiştii abia aşteaptă. Radu şi-a aranjat vacanţa şi deja ştie ce va face cu voucherul.

Radu – turist: Vara trecută nu am ajuns, din păcate, d-aia vreau să recuperez vara asta. Poţi să ai câteva seri la un restaurant, la două restaurante. Îţi acoperi o zi în Grecia cu familia. Sunt si in asteptare si cu vaccinul, da nu ma va opri vaccinul sa merg în Grecia.

Ţările care se bazează pe turism aşteaptă o decizie la nivel european care să le ajute să mai recupereze din pierderile imense din ultimul an.

Reguli pentru vacanţe în pandemie

Miercuri, pe 17 Martie, Comisia Europeană va propune o serie de măsuri astfel încât anul acesta să avem parte de vacanţe în siguranţă, dar cu mai puţine restrictii.

Printrele, şi paşaportul verde digital, care va arăta dacă titularul său a fost vaccinat sau nu, rezultatele testelor covid efectuate şi dacă a trecut prin boală.

Deocamdată, doar Grecia şi Spania au anunţat că primesc turişti, indiferent dacă se impune paşaportul verde sau nu.

Comments

comments

About the Author