Grănicerii ucrainieni de pe Insula Șerpilor nu sunt morți!

Posted on feb. 28 2022 - 6:07pm by petre

Apar noi informații despre eroii de pe Insula Șerpilor. Soldații, care le-au „urat” rușilor să „se ducă dracului”, după ce au fost somaţi să capituleze, sunt în viață, dar au fost luați prizonieri, potrivit jurnalistului The Kyiv Independent, Illia Ponomarenko.

 

În prezent, Insula Șerpilor se află sub controlul rușilor, în zonă fiind prezente trei nave de război. Din totalul de 72 de ucraineni, majoritatea au fost eliberați. Cei 13 grăniceri se află, în continuare, în arest, potrivit informațiilor trimise pe Fii Observator de un român din Ucraina.

 

Duminică, Serviciul ucrainean al Gărzii de Stat de Frontieră a transmis, de asemenea, că unitatea ar putea fi în viață. Agenția guvernamentală a transmis că lucrează pentru a-i identifica pe soldați pe baza informațiilor despre posibila lor locație actuală.

 

„Sperăm sincer că băieții se vor întoarce acasă cât mai curând posibil, iar informațiile primite în momentul atacului privind decesul nu vor fi confirmate”.

 

„Duceţi-vă dracului”. Mesajul unui soldat ucrainean de pe Insula Șerpilor
În mijlocul Mării Negre, o mână de oameni a dat lumii întregi o lecţie de patriotism şi curaj. „Duceți-vă dracului”, acestea a fost mesajul lor înainte ca ruşii să lanseze rachete şi tiruri de artilerie asupra locului în care se aflau, pe insula Şerpilor. Înainte de a fi loviţi, soldaţii au primit un ultimatum, dar au refuzat să se predea.

Navă rusă: ”Suntem o navă de război rusă, ne adresăm grănicerilor de pe insulă. Predaţi armele și predați-vă, în caz contrar vom fi nevoiți să deschidem focul. Aţi recepţionat mesajul?!”

Comments

comments

About the Author