GERUL BOBOTEZEI se lungește pânăvineri. Temperaturile vor coborî sub -25 de grade

Posted on ian. 6 2015 - 11:30am by petre

Administrația Naționalăde Meteorologie a emis o informare de vreme deosebit de rece, ger și intensificări ale vântului valabilăîncepând de marți de la ora 14.00 pânăvineri la ora 10.00. Temperaturile minime vor fi sub minus 15 grade și, în unele zone, sub minus 25 de grade, în timpul zilei temperaturile maxime fiind între minus zece și zero grade.

Înintervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, geroasămai ales în cursul nopților și al dimineților în toatățara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.

Încursul zilei de marți (6 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea esticăa Munteniei și Dobrogea, cu rafale de pânăla 55…65 km/h.

MARÅ¢I

Valorile termice vor continua săscadă, astfel căvremea va deveni deosebit de rece, geroasămai ales noaptea în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi temporar noros și, cu precădere în cursul zilei, va mai ninge slab, local în zona de munte, în nord-est și pe arii restrânse în centru și sud. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în Moldova, jumătatea esticăa Munteniei și  Dobrogea, cu rafale de pânăla 55…65 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -9 grade în estul Transilvaniei și 3 grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între -20 și -10 grade, mai scăzute în depresiuni, pânăîn jurul a -24 de grade, dar și mai ridicate, izolat, în sudul și vestul țării, spre -8…-7 grade. Spre dimineață, în Transilvania vor fi condiții de ceață, asociatăcu depunere de chiciură.

LA BUCUREȘTI

Vremea se va răci, devenind geroasănoaptea. Cerul va avea înnorări temporare și trecător va ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximăva fi de -1…0 grade, iar cea minimăva fi de -13…-11 grade.

MIERCURI

Vremea va fi deosebit de rece, geroasămai ales dimineața și noaptea în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -13 grade în Transilvania și -2 grade, izolat, în Oltenia, iar cele minime se vor situa, în general, între -24 și -9 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare seara și noaptea, însădoar cu totul izolat va fulgui. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, ziua, în sud-estul țării și în zona montanăînaltă. Înzonele joase de relief, izolat, va fi ceață, asociatăcu depunere de chiciură.

Comments

comments

About the Author