George Simion ales, la cel dintâi congres

Posted on mart. 27 2022 - 5:32pm by petre

George Simion este noul președinte al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), în urma alegerilor interne desfășurate duminică, la Palatul Parlamentului.

 

George Simion a candidat cu moțiunea „România bogată: creștină și democrată“ și a obținut o majoritatea voturilor din partea delegaţilor la Congresul extraordinar al partidului desfășurat la Palatul Parlamentului. El a obținut 784 de voturi din totalul de 832.

 

Candidatul la prezidenţiale, ales pe model occidental

„Mulțumesc celor care au făcut un mare sacrificiu, acceptând invitația noastră de a fi parte a echipei de conducere. Am vorbit în rezoluțiile pe care congresul le-a adoptat aici despre frații noștri din Basarabia, despre securitatea energetică a țării, despre războiul din Ucraina, însă în interiorul țării avem un alt război care trebuie oprit de urgență: războiul româno-român. Trebuie sa facem pace între noi. Un alt război se poartă, de asemenea, împotriva întreprinzătorilor români”, a declarat George Simion, potrivit Mediafax.

 

AUR a stabilit modul în care va fi stabilit candidațul partidului pentru alegerile prezidențiale.

„Astăzi anunț oficial: candidatul Alianței pentru Unirea Românilor va fi ales de către toți românii, prin vot deschis, pe model occidental. Să începem seria de dezbateri prezidențiale cu toți cei care doresc să se înscrie în competiție și întrunesc criteriile de eligibilitate și minim de popularitate să pornească pe acest drum”, a mai spus președintele AUR George Simion. Noua conducere a AUR își propune să obțină guvernarea.

Comments

comments

About the Author