Geoană, Vanghelie și Șova au fost excluși din PSD

Posted on nov. 27 2014 - 7:44pm by petre

Comitetul Executiv Național al PSD a votat, joi, excluderea din partid a lui Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Dan Șova. Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, despre excluderea din partid a social-democraților Mircea Geoană, Dan Șova și Marian Vanghelie, cămajoritatea covârșitoare a colegilor a decis cătrebuie sămeargăpe drumul lui și căa plătit un preț pentru cănu a fost un om al deciziilor radicale.

Surse social-democrate au menționat căau existat în CExN douăpropuneri, una de suspendare și una de excludere, fiind votatăcea de excludere.

Propunerea de excludere a fost votatăcu 80 de voturi „pentru”, două”împotrivă” și douăabțineri, au relatat sursele citate.

Potrivit Statutului PSD, excluderile se voteazăcu douătreimi din membrii CExN.

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, dupăședința Comitetului Executiv Național, căs-a decis ca în primăvara anului viitor săaibăloc Consiliul și Congresul, în care se va alege o nouăechipăde lideri și se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.

Victor Ponta a declarat că„este un moment mai dificil pentru el, din care poate săînvețe sau pot fi găsiți alții mai buni„, și a precizat că„este nevoie de o echipăde conducere în PSD care săfie cu adevărat unităși săaibăun proiect comun„.

„Din acest punct de vedere, au fost trei dintre colegii noștri pe care nu numai eu, cădacăera vorba numai de mine, lucrurile erau mult mai simple, dar majoritatea covârșitoare a Comitetului Executiv, cu doar douăvoturi împotrivă, a considerat cătrebuie săne despărțim drumurile„, a anunțat Ponta.

Victor Ponta a mai spus că„nu a fost omul deciziilor radicale și a plătit un preț„.

„Uneori e nevoie de decizii radicale și e nevoie ca sărămâi în echipăcu cei care au un proiect comun cu tine„, a mai adăugat președintele PSD.

„Cei optzeci de colegi care au votat pentru, au considerat căeste un moment în care fiecare trebuie sămeargăpe drumul lui„, a mai afirmat Victor Ponta.

Ponta: Congresul PSD va fi în primăvara anului viitor, va alege o nouăechipăde lideri și un proiect

Președintele PSD, Victor Ponta a declarat, joi, dupăședința Comitetului Executiv Național, căs-a decis ca în primăvara anului viitor săaibăloc Consiliul și Congresul, în care se va alege o nouăechipăde lideri și se va decide proiectul politic pentru următorii cinci ani.

Victor Ponta a afirmat căprima decizie adoptatăîn cadrul Consiliului Executiv a fost de a organiza forurile principale de decizie, Consiliul și Congresul, în primăvara anului viitor.

„E nevoie de timp ca noul proiect pentru 2015-2019 săfie construit„, a precizat Ponta, adăugând căeste vorba de „noul proiect politic, de noua echipăpoliticăși tot ceea ce înseamnăproiecte, oameni și capacitatea de a le pune în aplicare„.

„Actuala conducere va asigura conducerea pânăîn primăvară, atunci când la Consiliu și la Congres nu doar se va alege o echipăde lideri ci se va decide proiectul politic în următorii cinci ani„, a ținut sămenționeze președintele PSD.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author