Furtunile au răvășit vestul țării

Posted on mai 23 2024 - 8:31am by petre

Codul portocaliu de vreme severă a adus ieri furtuni puternice şi vijelii în mai multe judeţe din ţară. În Arad, nori negri s-au adunat pe cer, iar fulgerele au oferit un spectacol urmărit de toţi localnicii.

Din cauza norilor foarte denşi, unele fulgere păreau colorate în roz sau lila, iar fenomenul i-a făcut pe oameni să scoată telefoanele pentru a imortaliza momentul.

În satul Jupani, din judeţul Timiş, o ploaie puternică a adus un strat generos de grindină în curţile oamenilor şi pe străzi.

 

Vremea 23 mai în țară
În jumãtatea de vest a ţãrii vremea va fi instabilã şi în special ziua vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, iar mai ales în zonele montane şi submontane din Oltenia, Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei, local, se vor acumula cantitãţi de apã 25…35 l/mp. Izolat vor fi posibile şi cãderi de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi fenomene specifice instabilitãţii atmosferice se pot semnala la intensitãţi mai mici, pe alocuri în sud-est. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice, dar şi asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra de la 18…20 de grade în Oltenia şi pânã la 28…29 de grade în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei spre 4…6 grade. Izolat se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

 

Comments

comments

About the Author