Furtuna „Daniel” a făcut prăpăd – 2000 de oameni ar fi murit

Posted on sept. 12 2023 - 9:57am by petre

Ciclonul Daniel s-a mutat din sudul Europei în estul Libiei, unde a ucis cel putin sute de persoane.

Fenomenul extrem, din punct de vedere al ploilor torenţiale, a provocat nu doar inundaţii devastatoare, dar a afectat şi infrastructura ţării africane.

Oficialii libieni au declarat stare de asediu încă de duminică după-amiază, după ce un oraş cu peste 100.000 de locuitori, aflat la 90 de kilometri de capitala Tripoli, a fost traversat de o viitură.

Ciclonul Daniel a lovit, săptămâna trecută, Grecia, Turcia şi Bulgaria.

 

Există temeri că până la 2.000 de persoane au murit în Libia după ce furtuna mediteraneeană Daniel a provocat inundaţii devastatoare care au măturat cartiere întregi şi au distrus case în mai multe oraşe de coastă din această ţară nord-africană, a declarat luni unul dintre liderii libieni citat de Associated Press.

Înregistări realizate de locuitorii din Derna şi postate online arată scenele unui dezastru major în acest oraş de coastă. Zone întregi cu blocuri de locuinţe au fost măturate de-a lungul Wadi Derna, un râu care coboară din munţi prin centrul oraşului. Clădiri de apartamente cu mai multe etaje, care altădată se aflau la mare distanţă de râu, s-au prăbuşit parţial în noroi.

Comments

comments

About the Author