Franța dă tonul! Angajații pot fi concediați dacă nu au certificat sanitar COVID

Posted on iul. 27 2021 - 7:32pm by petre

Autoritățile franceze au trimis un mesaj tranșant privind înăsprirea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate.

Un salariat va putea fi concediat dacă nu prezintă un permis sanitar de Covid-19, a precizat, marţi., ministrul francez al Muncii, la 2 zile după ce legislativul a votat o controversată extinderi a folosirii respectivului permis.

„Salariaţii nu trebuie lăsaţi să creadă că nu pot avea loc concedieri”, în urma votului din parlament, care a respins posibilitatea concedierii persoanelor care nu respectă obligaţia de a se vaccina sau de a avea un permis sanitar. „E vorba de dreptul comun din codul muncii”, a explicat Elisabeth Borne, conform AFP și Agerpres.

Obligativitatea vaccinării pentru anumite profesii şi extinderea folosirii permisului sanitar au fost adoptate în ciuda protestelor de stradă și a numeroaselor puncte de vedere critice exprimate în spațiul public.

Astfel, de la 1 august, francezii sunt obligaţi să prezinte un permis sanitar – atestând un test negativ de Covid, vaccinarea sau recuperarea după boală – pentru a avea acces în cele mai multe locaţii publice (cafenele, cinematografe, trenuri, avioane), măsura privindu-i şi pe cei care lucrează în aceste locuri.

Pe de altă parte, aleşii au respins idee impunerii de sancţiuni în cazul neprezentării permisului sanitar sau al nerespectării obligaţiei de a se vaccina.

Comments

comments

About the Author