Fostul președinte Nicolas Sarkozy a fost ARESTAT!

Posted on iul. 1 2014 - 10:25am by petre

Fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost plasat în arest preventiv marți dimineața, într-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influență, o măsurăfărăprecedent împotriva unui fost șef al statului francez, a declarat o sursăjudiciarăcitatăde Mediafax.

Aceastămăsurăjudiciarăa fost dispusăîn contextul în care era așteptat anunțul prin care Nicolas Sarkozy urma sărevinăpe scena politicăpentru a prelua conducerea partidului său, UMP (dreapta, în opoziție), afectat de o crizăfărăprecedent de un scandal implicând facturi false.

Anchetatori de la Brigada Anticorupție din cadrul Poliției Judiciare îl vor putea audia pe Sarkozy timp de pânăla 24 de ore, un mandat care poate fi prelungit cu alte 24 de ore.

Sarkozy a sosit cu puțin înainte de ora locală8.00 (9.00, ora României), la bordul unei mașini negre cu geamuri fumurii, la sediul Direcției Centrale a Poliției Judiciare (DCPJ) din Nanterre, la periferia Parisului.

Avocatul său, Thierry Herzog, se aflăaici în arest preventiv de luni, dar și doi magistrați de la Parchetul General de pe lângăCurtea de Casație, Gilbert Azibert și Patrick Sassoust.

Anchetatorii cautăsăstabileascădacăfostul președinte din perioada 2007-2012 a încercat, cu ajutorul lui Herzog, săobținăinformații de la un magistrat de rang înalt despre o anchetăcare-l viza, în schimbul promisiunii unui „post de prestigiu”.

Încadrul unei anchete judiciare deschise la 26 februarie de către Parchetul Național francez, anchetatorii vor săafle, de asemenea, dacăSarkozy a fost informat în mod ilegal căa fost plasat sub ascultare.

Aceastămăsurăspectaculoasă, având în vedere căvizeazăun fost șef de stat, a fost decisăîn septembrie, în altăanchetă, cu privire la acuzații de finanțare din Libia, de către fostul dictator Muammar Kadhafi, a campaniei sale în alegerile prezidențiale din 2007, în urmăcărora a obținut mandatul de președinte.

Comments

comments

About the Author