FOARTE GRAV! La Timișoara se încearcă instituirea terorii! Un timișorean a fost amendat cu 900 de lei pentru că a criticat pe Facebook Poliția locală!

Posted on Apr 19 2017 - 4:17pm by petre

Un caz deosebit de grav, care, într-un sistem democratic consolidat, ar fi imediat sancționat cu cercetarea și demiterea celor vinovați de abuz și tolerarea abuzului, s-a petrecut azi la Timișoara.Politia Locala

Timișoreanul Corneliu Vaida a fost invitat la Poliția Locală și
amendat cu 900 lei pentru că ar fi postat pe Facebook critici adresate Poliției locale. Mai precis, Corneliu Vaida ar fi publicat o fotografie care arată mașini ale Poliției locale parcate pe un trotuar, blocând accesul pietonilor.

Petru a justifica actul increbil săvârșit, Poliția locală Timișoara
susține că l-a sancționat pe Vaida conform Legii legea 61/1991 pentru
că ar fi scris pe rețeaua de socializare cuvinte jignitoare la adresa
polițiștilor locali cum ar fi „adunătură de nesimțiți”, ”godaci
inutili”, ”boacteri daltoniști, „nesimțiți și incompetenți”,
”boacterii retardați de la Disciplina în construcții”.

Actul săvârșit de Poliția locală Timișoara pare o încercare de curmare prin forță a libertății de exprimare, sub pretextul aplicării unei legislații ambigue și interpretabile, care lasă loc de abuzuri grave. Avem convingerea că Justiția va face dreptate în acest caz grav, deosebit de periculos pentru democrație.

Să fie foarte clar:  nu suntem de acord cu limbajul trivial și cu insultele,  oriunde ar fi proferate acestea, dar trebuie ca asemenea fapte să fie sancționate în  Justiție, ca urmare a unei proceduri judiciare clare, cu dreptul de apărare al celui învinuit și nu printr-un act unilateral arbitrar al unui funcționar. Pentru noi e același lucru și când Corneliu Vaida spune despre un polițist local că e nesimțit și când primarul Timișoarei spune despre directorul RATT că e nesimțit.

În aceeași ordine de idei, atragem atenția Legislativului României că acte precum Legea 61/1991 trebuie actualizate în sensul clarificării pentru a deveni cu adevărat eficiente în sancționarea actelor antisociale și pentru a nu lăsa loc de interpretări și aplicare abuzivă.

Suntem curioși, însă, ce sancțiuni contravenționale le-au fost aplicate șoferilor autoturismelor Poliției care au blocat trotuarul.

 

sursa foto: pagina de Facebook Corneliu Vaida

Comments

comments

About the Author