Florin Piersic sărbătorește la Timișoara 10 ani de la premiera spectacolului Străini în noapte

Posted on feb. 24 2015 - 12:14am by petre

Florin Piersic a ales Timișoara pentru a sărbători 10 ani de la premiera unuia dintre cele mai longevive spectacole de teatru în România: „Străini în noapte„. El va juca din nou un rol parcăanume scris pentru el, cel al eternului seducător, în comedia romanticăa lui  Eric Assous, regizatăde Radu Beligan,  luni, 30 martie 2015, de la ora 19, pe scena Operei Naționale Române din Timișoara.Piersic

Un rol pe care, la Paris, l-a jucat Alain Delon:  Pierre, un director adjunct de vânzări, care rămâne singur  pentru câteva zile, în timp ce soția este plecatăîn vacanță. ÃŽntr-un bar o întâlnește pe Juliette, interpretatăde actrița Medeea Marinescu, o tînărăsenzuală  care-i acceptăinvitația de a bea un pahar la el acasă. Identitatea adevăratăa lui Juliette rămâne un mister. Din această  enigmă, din jocul seducției, minciuni și  răsturnările de situație  se naște farmecul  spectacolului, o profundăși melancolicămeditație  despre trecerea timpului și fragilitatea relațiilor umane. Decorul  este opera lui Puiu Antemir,  costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicalăeste realizatăde flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Unul dintre atuurile prețioase ale evenimentului este momentul pe care Florin Piersic îl dedică, înainte de începerea piesei, dialogului cu publicul: un preludiu  foarte gustat de admiratorii actorului, mulți dintre ei venind de fiecare datăla spectacol, mai ales pentru plăcerea taifasului.

„Dedic acest eveniment poveștii mele de dragoste cu Timișoara,  ce dureazăde o viață„, declarăFlorin Piersic. O poveste pe deplin împărtășită, căci  fiecare reprezentație a comediei „Străini în noapte„  s-a jucat cu sala arhiplinăîn Timșoara.

Biletele pentru spectacolul aniversar costă, în funcție de loc, 50, 60 sau 70 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Comments

comments

About the Author