Fiecare român va trebui săcompleteze anual o declarație de venituri! Vezi cine vrea asta

Posted on mart. 20 2015 - 10:53pm by petre

Premierul Victor Ponta vrea ca fiecare român săcompleteze anual o declarație de venituri. Șeful guvernului spune că, în acest fel, știm cine și cât câștigă, iar statul va putea depista mai ușor neconcordanțele între venituri și cheltuieli. Victor Ponta dăasigurări însăcăaceastădeclarație de venituri nu reprezintăun motiv pentru impozitarea progresivă.Bani imprastiati

ÃŽntrebat dacăsusține cererea senatorului PSD GeorgicăSeverin de introducere a impozitului progresiv pe venitul global, Victor Ponta a răspuns: „Susțin din toatăinima ca în România sărevenim la practica pe care o au toate țările occidentale și Statele Unite ale Americii, și anume ca fiecare cetățean săaibăo declarație de venituri. A fost discuția legatăde Legea impozitării marilor averi și noi nu știm ce venituri a avut un cetățean din diverse surse – salarii, pensii, chirii – nu avem o asemenea declarație, pentru căa fost desființatăîn 2005. Cred căeste bine, pentru căîn felul acesta putem săavem mai multăresponsabilitate cetățenească, putem săștim cine își plătește taxe și cine nu și putem săaflăm cum este cu îmbogățirile, cădacăvedem cănu are niciun serviciu, nicio pensie, nimic, dar în anul ăla și-a mai cumpărat cinci mașini și case, sigur căe o chestiune de suspiciune. Deci, ideea europeanăși americanăca fiecare cetățean săîși declare o datăpe an toate veniturile nu este în contradicție cu faptul căplătești 16%. Oricum plătești 16%, dar e un lucru de transparențăfiscală„, a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

El a asigurat căGuvernul va păstra cota unicăde impozitare pânăla alegerile din 2016.

Senatorul GeorgicăSeverin a declarat, vineri, la Consiliul Național al PSD, că, în calitate de membri ai unui partid de stânga puternic, social-democrații trebuie săînceapăsăvorbeascădespre introducerea unui impozit progresiv pe venitul global.

„Cred cătrebuie săîncepem săvorbim, fărăjenăși fărăfrică, într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat, de un impozit progresiv pe venitul global, pentru căaceasta este o formăde impozit tipic de stânga și pe care o regăsim în 23 de state europene„, a arătat el.

El a mai pledat și pentru susținerea sindicatelor și acordarea unei atenții importante pensionarilor, ca politici definitorii pentru un partid de stânga.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author