Familia face parte din succesul grupului Maxagro

Posted on iun. 21 2024 - 8:37pm by petre

Pentru fiecare investitor, povestea succesului are altă imagine.

Pentru compania Maxagro, aceasta este similară cu familia.

„În fiecare zi la prânz mâncăm împreună cu familia, în fiecare duminică mergem la biserică împreună toată familia și această pasiune s-a impregnat în toată familia”.

Aceasta a fost mărturisirea Alexandrei Zifceak, manager al grupului Maxagro, prezentă alături de tatăl său, Ianco Zifceak, la workshp-ul cu tema „Transferul de leadership între generații și nu numai”, organizat la Timișoara în cea de-a doua zi a evenimentului Business Days, derulat la Iulius Congres Hall.

Cu o vechime de 31 de ani de la înființare, grupul Maxagro s-a prezentat recent în cadrul evenimentului Business Days Timișoara, unde, pe mai multe paneluri de discuție, reprezentanții companiei au subliniat atât aspecte de interes prezent, cât și elementele care au contribuit la succesul său.

Pornită de la agricultură și dezvoltată cu divizii de zootehnie, utilaje și, mai recent, drumuri, compania Maxagro este o afacere de familie despre care Janco Zifceak, cofondator, spune că ar trebui să rămână unită.

„Eu a trebuit să muncesc tot timpul pentru tot ce am făcut. Am învățat din greutăți, iar în ceea ce privește copiii, ei trebuie să câștige să merite. Fiind o afacere de familie încercăm să rămânem uniți și mi-aș dori ca și copiii să rămână la fel, lângă noi, să nu plece. E important să încerce, ca să vadă cum e. Eu i-am lăsat să lupte și îi las, ca să învețe”.

Și continuă să învețe pentru că Daiana Zifceak și Andreea Zifceak, ambele manageri Maxagro, în cadrul aceluiași eveniment și alături de Ovidiu Toader, antrenor de antreprenori, au vorbit celor prezenți despre „Productivitate și eficiență în agricultură”, temă coordnată de prof. univ.dr. Cosmin Alin Popescu, rectorul Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” Timișoara.
De altfel, viziunea și intențiile de dezvoltare ale ambelor instituții prezente la Business Days – Maxagro și USV „Regele Mihai I” – se întâlnesc în domeniul agriculturii rurale, al cercetării și practicii, ceea ce a creat deja premisele unei apropiate colaborări inter-instituționale, pe multiple paliere.
Timișoara a găzduit, între 17-18 iunie, Business Days 2024.

„Sunt prezenți 500 de participanți din industriile IT&C, tehnologie, industria medicală & pharma, automotive, producție, retail, telecomunicații,
HORECA, stomatologie, financiar-bancar, energie, agri-business,
FMCG, eCommerce, servicii și-au promovat produsele și serviciile unui public format din antreprenori, directori generali, directori executivi, directori de departament, middle manageri, investitori, specialiști, consultanți, start-up-uri”, a precizat și Codruța Nicolescu, organizator al evenimentului Business Days.

Într-un eveniment de succes, mai mulți antreprenori din vestul țării au fost invitați să se prezinte alături de copiii lor în cadrul workshop-ului cu tema Transferul de leadership între generații și nu numai. Evenimentul a avut loc la Iulius Congres Mall, în cadrul Business Days Timișoara și a adunat peste cinci sute de participanți din diferite domenii.

„Avem aici trei familii, trei companii în care părinții și copiii se implică în business. Agricultură – prin grupul Maxagro, curierat rapid – prin Fan Curier, și instalații electrice și automatizări în industrie – prin Eltrex Timișoara sunt domeniile prezente și despre care vom afla detaliile transferului de leadership”, a spus Dan Berinde, moderator al discuțiilor.

fotografii realizate de Constantin DUMA

Comments

comments

About the Author