Expozitie… Pentru cunoscatori

Posted on sept. 14 2010 - 8:05am by petre

Centrul Cultural Francez din Timisoara ii asteapta pe iubitorii de arta la primul sau eveniment de dupa vacanta de vara. Miercuri, de la ora 19, la sediul CCF va fi vernisata expozitia Pour les connaisseurs / Pentru cunoscatori, semnata de tanarul artist plastic Sorin Scurtulescu.

Pictorul timisorean a obtinut in 2010 o bursa la Academia Romana din Roma, iar Centrul Cultural Francez l-a invitat pentru o ultima expozitie inainte de plecarea in Italia.
Expozitia contine lucrari pictate in ulei pe panza, o tehnica clasica ale carei profunzimi au fost uitate astazi. Sorin Scurtulescu ne dezvaluie maiestria sa in utilizarea tehnicilor clasice ale picturii, amintindu-ne ca acestea pot fi in continuare emotionante si profunde, chiar si in contextul contemporan care privilegiaza instalatiile, performance-ul…, spun organizatorii evenimentului. Portrete, peisaje, natura statica, acestea sunt temele abordate prin limbajul personal al picturii pe care artistul o practica de peste 17 ani, variatiuni despre care ne va vorbi, in deschiderea vernisajului, criticul de arta Ileana Pintilie.
Expozitia Pentru cunoscatori va putea fi vizitata in perioada 15-27 septembrie la CCF Timisoara.

Comments

comments

About the Author