EXPLOZIV! Bomba explodată la Timișoara într-un Alfa Romeo în care se aflau patru tineri era destinată unui celebru traficant de mașini

Posted on Apr 11 2015 - 12:50pm by petre

Unul dintre cele mai importante cazuri instrumentate de Poliția Timiș pe când era condusă de regretatul ofițer Doru Spătaru (decedat) a fost cel al atentatului mafiot cu bombă de pe Calea Aradului. Să ne întoarcem în timp, în Timișoara de cum 15 ani.

Ultimul weekend al lunii martie, anul 2000, avea să fie unul exploziv, la propriu, în Timișoara.
explozia_autoturismului_alfa_romeo calea aradului

Alfa Romeo dupa explozie. O alta parte a zburat in copaci

Orașul își vedea liniștit de ale lui: la restaurantul Maestro din zona centrală se pregătea nunta celebrei (atunci și acum) Brigitte Szeifert (actuala soție a lui Ilie Năstase)  cu omul de afaceri Tavi Sfăt, patron de discoteci, cluburi și restaurante în Arad și Timișoara.

La nou deschisul restaurant Termal din oraș, condus de ”Cupola” locală, băieții chefuiau pe melodiile celebrelor surori ”Piranda” și Rodica Olariu. Printre ei, unul dintre cei mai mari traficanți de mașini de lux din istoria postdecembristă.Mesou 2

Ora 0,30. Un autoturism Alfa Romeo, înmatriculat în Arad, cu numărul AR 02 KZV, circula cu viteză pe Calea Aradului din Timișoara. Mașina abia intrase în oraș de pe DN 69 și se îndrepta spre centru.

În mașină se aflau 4 tineri: în față, Ciprian Pașca, la volan și în dreapta lui Dorin Vasi. Pe bancheta din spate, Florin Martin și Cintean Cristian.

Tânărul de lângă șofer manipula un pachet mortal. Dinamită cumpărată în schimbul a 15 grame de heroină. Dorin încerca să conecteze pachetul la un telefon mobil. Bomba urma să fie acționată de la distanță, printr-un apel spre acel telefon!

Ora 0,35. Un taximetrist care tocmai intra pe Calea Aradului de pe strada Miresei aude un zgomot infernal. La câțiva metri în fața lui, pe sensul opus, o mașină se rupe pur și simplu în două, sărind (la propriu!) în aer!

Jumătatea din față zboară pe partea opusă și se oprește într-un copac. Tinerii din față mor pe loc, sfârtecați. Cei din jumătatea din spate a mașinii supraviețuiesc ca prin minune și sunt transportați la spital. Unul dintre ei încearcă să fugă din spital, dar este prins și reținut. Celălalt  rămâne la reanimare. Ambii neagă că ar fi știut ceva despre bombă.

Poliția întră în alertă maximă. Șeful Poliției române, generalul Nicolae Berechet, trimite echipe de experți pirotehniști și criminaliști de la Inspectoratul General al Poliției la Timișoara. Inspectorul general cere zilnic rapoarte despre evoluția anchetei.

Șeful IPJ Timiș, colonelul Doru Spătaru, declară public: ” Nu vom avea somn pâna nu aflăm adevărul”!

Și adevărul, cel puțin oficial, va fi aflat în timp record: atentatul cu bombă îl viza pe timișoreanul Doru Meosu, traficantul de mașini care, știindu-se vânat, stătea în umbra Nașului local, la ștrandul și la restaurantul Termal.

Bomba, fabricată din aproximativ un kilogram de dinamită şi capse detonante, toate din România, era comandată de orădeanul Dad Nicolae, care făcea afaceri cu Meosu și care se considera înșelat. Dad, Meosu, unul dintre cei doi supraviețuitori din mașina distrusă de bombă, Cintean, și alți cinci indivizi au fost inculpați și condamnați la pedepse. de până la 15 ani de închisoare.

După ani, Doru Meosu se va afla din nou în atenția opiniei publice în faimosul caz al devalizării cu 2,2 milioane de euro a BRD Craiova.

Comments

comments

About the Author