Explozie uriașă la combinatul Azomureș – e a treia fabrică din. România care arde în câteva zile

Posted on iul. 7 2021 - 11:04am by petre

 

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior.

 

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01.00. Pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic au intervenit şi au stins focul.

 

„În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu există nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractură de membru superior”, a comunicat ISU Mureş.

Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare. ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

 

Cauza exploziei de la Combinatul Chimic Azomureş

Cauza evenimentului a fost identificată de operatorii instalaţiei. Potrivit reprezentanţilor Combinatului Chimic Azomureş, incidentul a fost provocat de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare.

„Au fost prezentate primele informaţii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia Amoniac 3”, au scris cei de la Azomureş, într-un comunicat postat pe Facebook.

Potrivit celor de la Combinatul Chimic, nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei, astfel că nu există pericol pentru comunitate.

Bărbatul care a fost rănit la mână a primit îngrijirile medicale şi a fost deja externat din Serviciul de Urgenţă.

Comments

comments

About the Author