EXCLUSIV! Ultima zi în redacția primului ziar apărut după 1989 în România – cotidianul Timișoara

Posted on Aug 21 2014 - 10:17pm by petre

A trecut un an, unul atât de scurt încât parcă mai ieri intram în redacția de pe Brediceanu să finalizăm o nouă ediție a Ziarului.

Dacă ar fi fost azi, ar fi fost o ediție specială, cu supliment. Aveam subiecte grele, așa că am fi terminat la 2 noaptea sau poate am fi lăsat-o pe mâine noapte. Felix după gratii, Bomobonel afară. Rușii cu șenilele scârțâind la hotarele Europei civilizate, crimele oribile din Irak și Siria, războiul ciclic de pe pământul sfânt.

Din păcate actuala administrație locală a decis anul trecut majorarea aberantă a chiriei pentru modestul spațiu care în care s-a scris, vreme de 23 de ani, o publicație simbol a orașului nostru, Ziarul Timișoara.

Așadar, bolnav, Oscar Berger a fost nevoit să elibereze spațiul și, vă imaginați, ce înseamnă să muți un sediu în care ai avut activitate, implicit lucruri, neîntrerupt 23 de ani….

La câteva zile de la eliberarea redacției, Oscar Berger a murit. A trecut un an și sediul de pe Brediceanu e tot neocupat. Probabil îl va cumpăra cineva, nu-i așa? Vă prezentăm în premieră și în exclusivitate imagini luate exact în urmă cu un an în redacția publicației Timișoara de pe strada Brediceanu.

Comments

comments

About the Author