EXCLUSIV! Ce s-a intamplat cu AQUAPARK-ul de 12 milioane de euro de la Baile Herculane?

Posted on apr. 24 2014 - 10:19pm by petre

Dupa caderea generata de privatizarea dezastruoasa a SC Hercules SA, care a condus la degradarea celor mai importante unitati de cazare, printre care si celebrul hotel Roman, statiunea Baile Herculane parea, in anul 2011, ca va intra pe un culoar favorabil pentru a-si recapata stralucirea de odinioara si a redeveni o „Perla a Europei”.
aquapa

Roman-ul, preluat pe atunci de o societate de buna credinta din Banat, reintrase in circuitul turistic si fusese supus, unui proces de reabilitare, la fel si parte dintre cladirile istorice ale vechii statiuni imperiale.

Zecile de pensiuni si mici hoteluri particulare contribuiau la randul lor la cresterea calitatii serviciilor turistice in bi-milenara statiune, in plus aparand si doua noi stranduri termale in aer liber.

Totusi, statiunii ii lipsea un element major de atractie care sa concentreze interesul turistic, astfel ca, edilii de atunci promiteau ca investitiile se cor contura, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe lânga reabilitarea cladirilor istorice si de patrimoniu, în statiunea de pe Valea Cernei se vorbea despre un AQUAPARK, o investitie estimata la 10-12 milioane de euro.

Îndata de 22 decembrie 2011, la sediul primariei din statiunea Baile Herculane au fost depuse un numar de cinci oferte din partea a 12 firme, majoritatea grupate în asocieri.

Nicusor Vasilescu, primarul de atunci al statiunii, declara: „Prin caietul de sarcini am cerut ca termenul de executie sa nu depaseasca 16 luni. Din câte se pare, în toate cele cinci oferte, termenul maxim de executie este de un an, ceea ce înseamna ca în primavara anului 2013 putem vorbi despre finalizarea celei mai mari investitii de acest gen de distractii din Caras-Severin.

AQUA PARK va reprezenta o atractie si o motivatie în plus pentru turistii si pacientii veniti la odihna sau tratament în statiune“, a declarat in 2011 presei primarul Vasilescu.

Investitia urma sa fie amplasata pe platoul Coronini – cunoscut gratie spiralei anuale a MISA.

Complexul ar fi trebuit sa beneficieze de bazine cu apa adusa special de la Izvorul termo-salin, de lânga Hotelul Roman, saune, vestiare, tabogane, cabinete si locatii de masaj, relaxare, precum si de unitati de alimentatie publica.

Potrivit primarului Nicusor-Lae Vasilescu, AQUA PARK-ul ar fi trebuit sa aiba 500 de locuri în zona constructiei propriu-zise, si alte 800 de locuri, în afara parcului.

Au trecut aprope trei ani de atuncim dublul timoul prevazut pentru finalizarea lucrarii, si pe platoul Coronini de pe Valea cernei nu s-a sapat nicio groapa macar.

Ce s-a intamplat cu grandiosul plan al Aquapark-ului de la Herculane, ce s-a intamplat cu promisiunile guvernului de atunci, ale ministrului de resort si ale primului ministru?

Aflati totul saptamana viitoate doar pe portalul Timisoara Stiri si pe postulul de televiziune online TimisoaraTV.net.

Comments

comments

About the Author