Eveniment la Școala de Arte

Posted on Noi 20 2017 - 7:18pm by petre

Celebritatea, oricât de fulminantă, își are începuturile ei emoționante, iar Școala de Arte din Timișoara (str. E. Ungureanu nr.1) este unul dintre cele mai bune ”laboratoare de talent” , o adevărată rampă de lansare în cariera artistică.

Joi, 23 noiembrie 2017, la Școala de Arte se va desfășura un dublu eveniment care aduce în prim-plan câțiva dintre cei mai talentați cursanți ai instituției. Printre cei care-și cultivă vocația creativă aici se află și Maurizio Pavone, un napoletan de 56 de ani care vine în capitala Banatului chiar pentru Școala de Arte.
Centru judetean de Arta Centrul Judetean de Arta Timis
La ora 16, se va deschide expoziția claselor de pictură-grafică – profesor Nora Novak și cine-foto profesor Constantin Huțanu (discipol al regretatului artist și pedagog Onuț Danciu). La vernisaj, lucrările vor fi prezentate de plasticiana Lucia Kolla Stoica, poetul Ilie Chelariu și de profesorii claselor protagoniste. ”Este un demers expozițional ambițios, propunem publicului exerciții de natură statică, studii de lumină și refacere a compoziției inspirate de lucrările maestrului Viorel Toma și reinterpretări ale acestora prin filtrul sensibilității personale, asumate, ale expozanților”, explică profesorul Constantin Huțanu. La clasa sa studiază și Maurizio Pavone. Italianul în vârstă de 56 de ani, expert contabil, este căsătorit cu o româncă din Brașov și și-a dorit toată viața, după cum mărturisește, să studieze fotografia de artă, iar în Școala timișoreană de arte a găsit ”oportunitatea și mediul ideal pentru a-mi cultiva această pasiune”. Elevii Norei Novak, având deja experiența expunerii în galerii profesioniste precum Helios, vor expune creații abstracte și postmoderne, hiperreealisme și lucrări impresioniste. Lucrările celor 9 expozanți vor putea fi admirate vreme de două săptămâni pe simezele Școlii de Arte.

De la ora 17, în sala festivă a Școlii de Arte se va desfășura un spectacol de muzică ușoară și clasică, dans modern, balet și chitară. Programul va fi susținut de discipolii profesorilor Adela Scorobete (dans), Georgiana Necșa și Marc Antoniu (canto), Alexandru Faur (chitară), Vanana Ciolac (muzică clasică și ușoară). Aproape 90 de artiști cu vârste între 3 și 25 de ani vor încerca să-și captiveze publicul. Alături de timișoreni, la spectacol participă cursanți ai Școlii de Arte ”Francisc Hubic” – Oradea și ai Școlii de Arte ”Tudor Jarda” din Cluj-Napoca. Invitat special al serii este Seven’s TM Show band, condus de pianistul Aurel Dragalina.

Accesul publicului la ambele evenimente este liber.

Comments

comments

About the Author