EUROVISION 2015 – vezi piesele care s-au calificat în finala națională

Posted on feb. 12 2015 - 4:20pm by petre

Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Voltaj, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ vor concura în finala naționalăa concursului Eurovision, care se va desfășura pe 8 martie, pe scena SĂƒlii Polivalente din Craiova.

Dupăascultarea melodiilor validate săparticipe la selecția naționalăa Eurovision, juriul a decis cele 12 piese care vor intra în finala Selecției Naționale Eurovision România.

Luminița Anghel, Alexa și Aurelian Temișan, Voltaj, Băieții, Blue Noise, Rodica Aculova, Cristina Vasiu, Tudor Turcu, Super Trooper, Ovidiu Anton, Lara Lee și CEJ sunt cei care vor concura în finala naționalăa concursului Eurovision, care se va desfășura pe 8 martie, pe scena SĂƒlii Polivalente din Craiova și va fi transmisăîn direct la TVR.

„Piesele au fost ascultate de mai multe ori, chiar și de 10 ori, de către membrii juriului, care și-au dorit săfacăcele mai bune alegeri pentru selecția națională. Înfinal, cu toții au fost de acord căoricare dintre cele 12 compoziții ar putea reprezenta România cu succes în faza internaționalăa concursului, de la Viena”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecției.

Cei 12 finaliști încep pregătirea pentru show-ul din 8 martie vineri, când sunt stabilite întâlniri cu echipa de producție a Televiziunii Române. Urmeazăpentru ei un program plin, cu participări la emisiuni, ședințe foto și înregistrări. Prima apariție televizatăa artiștilor calificați în finala naționalăeste programatăpentru duminică, la ora 21.10, când telespectatorii TVR 1, TVR HD și internauții de pe TVR+ îi vor cunoaște mai bine, în prima ediție a emisiunii dedicate Eurovision România 2015.

Înacest an, la Eurovision au fost înscrise 93 de melodii, dintre care 79 au intrat în preselecție, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. La verificarea dosarelor de înscriere, 14 candidați au fost respinși, întrucât nu au respectat cerințele prevăzute în regulament.

Înfinala Selecției Naționale, cele 12 melodii calificate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar și votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Selecția naționalăse va desfășura la Sala Polivalentădin Craiova și va fi transmisăîn direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internațional și online, pe www.tvrplus.ro.

 

Lista completăa celor 12 melodii calificate:

 • A million stars – Luminița Anghel

 • Chica latina – Aurelian Temișan feat. Alexa

 • De la capăt – Voltaj

 • Dragoste în lanțuri – Băieții

 • Love won’t run away – Blue Noise

 • My light – Rodica Aculova

 • Nowhere – Cristina Vasiu

 • Save us – Tudor Turcu

 • Secret place – Super Trooper

 • Still alive – Ovidiu Anton

 • Superman – Lara Lee

 • We were in love – CEJ

 

sursa: Mediafax, TVR, YouTube

Comments

comments

About the Author