EUROVISION 2014: asculta melodiile calificate în prima semifinala

Posted on mai 7 2014 - 11:40am by petre

Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda și Islanda sunt cele 10 țări calificate în finala Eurovision Song Contest 2014, care va avea loc sâmbătă, dupăce au trecut, marți, de semifinala 1 care s-a desfășurat pe scena B&W Hallerna din Copenhaga.Eurovisionvision

EUROVISION 2014

Cele 16 țări care au evoluat în prima semifinalăa Eurovision 2014, marți, pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, au fost în ordinea intrării în concurs: Armenia, Letonia, Estonia, Suedia, Islanda, Albania, Rusia, Azerbaidjan, Ucraina, Belgia, Republica Moldova, San Marino, Portugalia, Olanda, Muntenegru și Ungaria.

Melodiile care au concurat în SEMIFINALA 1 a concursul de la Copenhaga:

Suedia – Sanna Nielsen, cu melodia „Undo”

Albania – Hersi, cu piesa „One Night’s Anger”

Islanda – trupa Pollapönk, cu „No prejudice”

Rusia – Duo-ul Tolmachevy Sisters, cu piesa „Shine”

Letonia – trupa Aarzemnieki,.cu melodia „Cake to bake”

Azerbaidjan – Dilara Kazimova, cu „Start A Fire”

Armenia – Aram MP3, cu „Not Alone”

Estonia – Tanja, cu melodia „Amazing”

Belgia – Axel Hirsoux, cu „Mother”

Ungaria  – Andras Kallay, cu melodia „Running

Republica Moldova – Cristina Scarlat, cu melodia „Wild soul”

Muntenegru – Sergej Ćetković, cu „Moj Svijet”

San Marino – Valentina Monetta, cu piesa „Maybe”

Portugalia -Suzy, cu „Quero ser tua”

Ucraina – Mariya Yaremchuk, cu melodia „Tick-Tock”

Olanda – Trupa „The Common Linnets”, cu melodia „Calm after the storm”

Reprezentanta Republicii Moldova, Cristina Scarlat, care a concurat cu piesa „Wild Soul”, nu a reușit săse califice în finala Eurovision 2014.

Cei 10 finaliști – desemnați pe baza votului telespectatorilor și a votului unui juriu de specialitate, în egalămăsură- au fost anunțați într-o ordine întâmplătoare.

Reprezentanții României, Paula Seling și Ovidiu Cernăuțeanu (Ovi), vor concura în cea de-a doua semifinalăa Eurovision Song Contest 2014, joi, cu piesa „Miracle”.

Însemifinale au drept de vot doar telespectatorii care urmăresc competiția la televiziunile publice în țările participante și în țările calificate direct în finală(Marea Britanie, Spania, Germania, Franța, Italia și Danemarca).

Un număr de 37 de țări participăla ediția din acest an a Eurovision. Marea finalăa competiției va avea loc sâmbătăseară, la B&W Hallerna din Copenhaga.

Românii din străinătate îi vor putea vota pe reprezentanții României în finalănumai dacăvor urmări concursul la televiziunea publicădin țara în care se află- pentru a afla numerele de telefon alocate piesei „Miracle”.

Semifinala de marți a fost difuzatăîn direct pe TVR, iar semifinala de joi și finala de sâmbătăvor fi transmise în direct de Televiziunea Romînă, de la ora 22.00 (ora României).

Eurovision Song Contest 2014 se desfășoarăîn Copenhaga, dupăce ediția de anul trecut a concursului a fost câștigatăde Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finalăa avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzicăși versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiție muzicalăinternațională, organizatăde European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fărăîntrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion și Johnny Logan.

Comments

comments

About the Author