Europarlamentar român nu este lăsat să intre în Parlamentul european pentru că nu are certificat verde

Posted on nov. 9 2021 - 7:50pm by petre

Europarlamentarul Cristian Terheş, intrat în Parlamentul European în 2019 pe listele PSD, care s-a mutat la PNȚCD, a transmis marți, 9 noiembrie, pe Facebook, că nu a fost lăsat să intre în instituția europeană pentru că nu are certificat verde.

„Sunt la intrarea în Parlamentul European din Bruxelles cu încă un coleg și ni se interzice accesul pentru că nu arătăm Certificatul Verde. Le-am spus că exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restrânsă de nimic, cu atât mai mult de o decizie administrativă. Nu o spun eu, o spune Tratatul și alte acte ale UE.


Asistăm la instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile și libertățile omului nu mai contează”, a transmis deputatul european.

Terheş se declară împotriva obligativității documentului.

„Am spus că voi lupta pentru drepturile românilor din Parlamentul European și asta fac. Am filmat ce a fost aici și voi pune on-line.

Până atunci, însă, sunați la deputații PNL și PSD din România să voteze împotriva impunerii Certificatului Verde în România. Nu va lăsați drepturile călcate în picioare de această clasa politică trădătoare, căreia nu-i pasă de oameni!”, a mai spus europarlamentarul.

 

Terheş susține că este neîndreptățit.

„Tirania europeană e în floare. Azi, 09.11.2021, mie şi încă unui coleg europarlamentar ni s-a interzis accesul în Parlamentul European pentru că nu avem certificat verde. Acţiunea este o violare a Tratatului şi legislaţiei UE, dar asta nu face decât să ne motiveze şi mai mult să luptăm pentru drepturi şi libertăţi. Evident, nu ne lăsăm”, a transmis Terheş pe Facebook.

Comments

comments

About the Author