Eroii, celebrați la Timișoara de ÃŽnălțarea Domnului – Casa Regalăa României, reprezentatăla ceremonii FOTO-VIDEO

Posted on iun. 9 2016 - 3:52pm by petre

ÃŽnălțarea Domnului cade totdeauna în Joia săptămânii a ÅŸasea dupăPaști, adicăla 40 de zile dupăÃŽnviere. ÃŽnălțarea Domnului este una dintre cele mai vechi sărbători creștine, despre care amintesc Constituțiile Apostolice.

Ziua Eroilor Neamului a fost celebratăla TimiÅŸoara prin mai multe manifestări publice, care au început la ora 9  la Monumentul Eroilor sublocotenent (post mortem) Ioan Groșaru și sublocotenet (post mortem) Ioan Lucian Leușten, incinta unității militare 01109, str. Chișodei nr. 125, apoi la ora 12 la Monumentul Crucificării din fața Catedralei Mitropolitane.

La ora 14 ceremoniile au  continuat la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1985 – Cimitirul Eroilor din Calea Lipovei, cu o slujba de pomenire a eroilor, depuneri de coroane și jerbe de flori la monumentele eroilor români din Primul și al Doilea Război Mondial, monumentele eroilor sovietici, sârbi, germani, francezi.

La ceremoniile de la Cimitirul Eroilor a fost prezent și principele Radu, în uniformăde ofițer, reprezentând Casa Regalăa României.

Comments

comments

About the Author