E sigur! Ungurii vor „năvăli„ în România!

Posted on apr. 12 2015 - 12:51pm by petre

Secretarul-șef al Asociației ungare pentru comerț OKSZ Gyorgy Vamos a declarat pentru publicație cănumeroase familii din Ungaria care trăiesc în zona de frontierăurmeazăsăîși facăcumpărăturile în România în viitor.

Ungurii urmeazăsăfie atrași la cumpărături în România dupăpreconizata scădere a taxei pe valoarea adăugată(TVA) la 9% la produsele alimentare, a declarat oficialul de la Budapesta pentru ziarul Magyar Nemzet, citat de Mediafax.

Fluctuația ratei de schimb și prețul combustibililor ar urma săinfluențeze, de asemenea, cumpărăturile peste frontieră, a apreciat Vamos.

Dupăce TVA va fi redusăîn România la echivalentul a o treime din cele 27 de procente cât este taxa pentru cele mai multe produse din Ungaria, tot mai multe familii de unguri vor fi atrase de cealaltăparte a frontierei, contribuind astfel la bugetul României și nu al Ungariei, a subliniat oficialul ungur.

Vamos a subliniat însăcăsistemul online al caselor de marcat și controlul electronic al transportului de mărfuri în vigoare în Ungaria vor împiedica apariția unei piețe negre alimentare în Ungaria.

Ministrul ungur al Economiei Mihaly Varga a declarat vineri pentru publicație căGuvernul examineazăo posibilăreducere a TVA la anumite produse.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author