E oficial! Românii vor primi tichete de vacanță!

Posted on iun. 3 2015 - 6:57pm by petre

Camera Deputaților a decis, miercuri, ca angajații săprimeascăvouchere de vacanță, în limita a 6 salarii medii pe economie, reglementările aprobate de către deputați urmând săfie aplicate în 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Deputații au adoptat în acest sens, cu 303 voturi „pentru” și 12 abțineri, Ordonanța 8/2014 care modificăOrdonanța de urgență8/2009 privind acordarea vouchere-lor de vacanță.

Potrivit celor adoptate de deputați, toți angajații pot beneficia de vouchere de vacanță. Pe de o parte, angajații din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanțăsau de primăde vacanță, pe care angajatorul le acordăîn urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanțănu și de bani sau prime de vacanță.

Vouchere de vacanțăvor fi folosite doar în turismul românesc.

De asemenea, se introduce un nou sistem, acela a emiterii voucherelor de vacanțăpe suport electronic. Cele care sunt tipărite în suport electronic, cât și cele pe suport de hărtie, vor fi utilizate doar în unități turistice autorizate de Auoritatea Naționalăpentru Turism.

Acest sistem de vouchere de vacanțăpăstreazăfacilitățile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile și scutite de la plata contribuțiilor și taxelor salariale.

Înplus, emiterea voucherelor de vacanțărămâne sub controlul Ministerului Finanțelor și va permite intrarea pe piațăa oricărui actor care respectăcondițiile.

Toți reprezentanți grupurilor parlamentare au susținut adoptarea acestor prevederi, arătând cărelanseazăturismul românesc.

Camera Deputaților este for decizional.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author