E oficial! Românii vaccinați pot vizita fără restricții Serbia

Posted on iun. 28 2021 - 11:18am by petre

Începând cu data de 25 iunie 2021 autoritățile din Republica Serbia permit intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care fac dovada efectuării în România a schemei complete de vaccinare anti-COVID- 19 fără a mai solicita prezentarea unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 (dovada se face prin prezentarea certificatului de vaccinare emis de autoritățile române competente).

De asemenea, pot intra pe teritoriul Republicii Serbia fără a prezenta un test PCR negativ sau alte documente medicale cetățenii români minori (cu vârsta de până la 18 ani).

Rămâne în vigoare permiterea tranzitării teritoriului Republicii Serbia pentru o durată de maximum 12 ore fără a fi necesară prezentarea unui test PCR negativ sau a altei dovezi de imunizare. Persoanele aflate în această situație sunt obligate să prezinte dovada tranzitului către statul de destinație finală (rezervarea unui pachet turistic, existența domiciliului sau a reședinței în străinătate etc., aceste documente fiind evaluate de autoritățile de frontieră).

Persoanele care nu se află în situațiile de mai sus și care doresc să călătorească în Serbia pot intra pe teritoriul acestui stat doar în cazul în care prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de proveniență. Lista laboratoarelor de specialitate acreditate de Ministerul Sănătății din România poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății: http://www.ms.ro/centre-testare/.

Comments

comments

About the Author