E oficial! Primești 40.000 de euro dacă te întorci în România!

Posted on oct. 16 2016 - 1:44pm by petre

Statul oferă pentru românii plecați în străinătate, care vor să se întoarcă în țară pentru a-și deschide o afacere, 40.000 de euro prin programul Diaspora Start-up, pentru care miercuri a fost deschis apelul de proiecte. Viitorii antreprenori vor primi banii prin intermediul unor organizații și instituții care deruleazăproiecte și administreazăbanii din schema de finanțare.

Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, au lansat apelul pentru Programul „Diaspora Start-up„, cu o alocare de 30 milioane euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Înprima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat depun propunerile de proiecte în valoare de maximum 5.000.000 euro prin care se angajeazăsă pregătească viitorii antreprenori și să le acorde acestora subvenții pentru lansarea afacerilor în țară. Entitățile care intră în parteneriat pentru crearea administratorilor de schemă de antreprenoriat pot fi: furnizori de Formare ProfesionalăContinuă autorizați, publici și privați; organizații sindicale și patronate; membri ai Comitetelor Sectoriale și Comitete Sectoriale cu personalitate juridică; autorități ale administrației publice locale (unități administrativ-teritoriale); asociații profesionale; camere de comerț și industrie; ONG-uri; universități; Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și instituții/ agenții/ organizații subordonate/ coordonate de acesta; parteneriate între categoriile mai sus menționate.
Propunerile de proiect pot fi depuse pînă la data de 29.11.2016, ora 16:00.
Încea de-a doua etapă, cetățenii români eligibili, care doresc să își înființeze o companie, pot accesa fonduri în valoare maximă de 40.000 de euro și pot urma programe de formare antreprenorialăde tip e-learning, prin intermediul administratorilor de schemă de antreprenoriat. Sunt eligibili cetățenii români cu vârsta minimă de 18 ani, care fac dovada rezidenței sau a domiciliului în străinătate de minim 12 luni și doresc să înființeze o afacere în România.

MAE-DPRRP are în vedere facilitatea contactului dintre entitățile din România care doresc să colaboreze cu organizații ale românilor din străinătate, pentru stabilire de parteneriate în vederea constituirii administratorilor de schemă de antreprenoriat. Organizațiile din diaspora interesate de acest program sunt invitate să trimită date de contact, pînă la data de 30 octombrie 2016, la adresa diaspora@mae.ro, pentru a fi incluse într-o listă ce va fi pusă la dispoziția entităților din România prin publicare pe site-ul DPRRP și MFE.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author