E OFICIAL! 24 și 31 decembrie 2014, declarate ZILE LIBERE

Posted on dec. 10 2014 - 10:25pm by petre

Zilele de miercuri, 24 și 31 decembrie, din ultimele douăsăptămâni ale acestui an au fost declarate drept zile libere de către Guvern, înaintea SĂƒrbătorilor de Crăciun și, respectiv, Anul Nou, și vor fi recuperate în funcție de decizia instituțiilor publice.

Declararea zilelor libere, decisăîn ședința de miercuri a Guvernului, confirmăinformația transmisăanterior de MEDIAFAX.

„Prin hotărârea adoptatăde Guvern, se stabilesc ca zile libere zilele de 24 și 31 decembrie 2014, pentru salariații din sectorul public. Aceste zile se vor recupera fie prin activitatea în program normal în zilele de 13 și 20 decembrie 2014, fie prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru, pânăla data de 31 ianuarie 2015”, se aratăîntr-un comunicat transmis de Guvern.

Conform procedurii, ziua este declaratăliberăpentru personalul bugetar, cu excepția celor din instituțiile publice a căror activitate trebuie asigurată.

Potrivit Codului Muncii, sărbătorile legale sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât cele din weekend, majoritatea asimilate sărbătorilor religioase.

Pentru sfârșitul acestui an, zilele libere legale sunt 25 și 26 decembrie, reprezentând prima și a doua zi de Crăciun, iar zilele libere de la începutul anului viitor sunt 1 și 2 ianuarie, de Anul Nou.

Comments

comments

About the Author