E corect? Germania primește sirieni și de deporteazăimigranții din estul Europei

Posted on sept. 25 2015 - 11:21am by petre

Înspatele politicii Germaniei de primire a refugiaților sirieni stătotuși un compromis care nu poate fi ignorat. Prețul pentru azilul sirienilor este plătit de imigranții din Balcani, care sunt deportați pe capete, scrie Wall Street Journal.

Un exemplu concret este cel al unui imigrant albanez. Guvernul german a refuzat cererea de azil a lui Albert Kulemani la începutul lunii. Acum albanezul de 36 de ani stăcu lucrurile împachetate și așteaptăinevitabilul. „Autoritățile nu ne spun dinainte. Ne dau 5-10 minute săne strângem hainele și nimic mai mult„, a spus albanezul care a ajuns împreunăcu soția sa în Germania în august.

Înspatele presupusei primiri a imigranților totuși, stăo politicăextrem de durăcu persoanele care nu se calificăpentru azil.

Încondițiile în care autoritățile germane sunt copleșite de un nou val de imigranți din Siria, Berlinul a început săintensifice deportările din taberele special de imigranți din Balcani, pentru a oferi răgaz guvernului și pentru a descuraja est-europenii săîși părăseascățara din motive economice. Mesajul este simplu: cei care vin în Germania strict pentru a căuta o viațămai bunăvor fi trimiși imediat înapoi.

De asemenea, primirea imigranților care fug de război și persecuție este parte din politica Cancelarului Angela Merkel de a-și ține poporul de partea ei. Întimp ce guvernul se pregătește pentru venirea a aproape un milion de refugiați anul acesta, politicienii care o susțin pe Merkel se tem căsusținerea publicăva scădea când vor apărea provocările economice și sociale aduse inevitabil de valul masiv de imigranți.

ÃŽngrijorările sunt cu atât mai mari în condițiile în care guvernele regionale și locale, cărora Merkel le-a promis căva accelera procesarea refugiaților în azile, s-au întâlnit din nou joi pentru a cere Berlinului mai mulți bani pentru a putea face fațăcrizei imigranților.

Bavaria, un stat german conservator și punctul principal de intrare pentru imigranții din Orientul Mijlociu și Balcani, intensificăputernic eforturile de a înăspri condițiile pentru aplicații de azil din țările considerate „sigure„. Întimp ce sierienilor li se permite în general azil, persoane din Albania, Kosovo și Serbia sunt trimise direct în foste barăci militare sau baze SUA transformate în centre de repatriere pentru persoane care vor fi deportate.

Din ianuarie în august, persoane din țările Balcanice au reprezentat aproape 40% din cei 231,302 de cereri de azil pentru Germania. Din cererile procesate în acea perioadă, mai puțin de 0,3% dintre aplicații din Balcani au primit azil.

sursa: ZF.ro

Comments

comments

About the Author