E bătaie deja pentru cumpărarea caselor cu 250 de euro – au plecat oameni din Timișoara să vadă satul

Posted on ian. 21 2022 - 11:06pm by petre

 

Mediatizarea știrii că o primărie din România vinde un sat întreg de case noi, cu preturi pornind de la 250 de euro pentru o casă, a făcut repede înconjurul țării, foarte mulți oameni fiind interesați de ofertă.

Evelyn și Mihai sunt doi tineri din Timișoara, căsătoriți de anul trecut și au citit despre casele din Moldova, astfel că și-au schimbat panurile de a merge la ski la Arieșeni și au luat drumul Gurii Văii.

Impresia lăsată de satul fantomă a fost una contradictorie, prețul mic părând să compenseze starea construcțiilor și, mai ales, lipsa utilităților.

„Ne mai gândim…. Am înțeles de la primărie că a crescut brusc întereseul pentru satul nelocuit. Ar putea să fie o investiție bună, în condițiile în care satul se va popula și dacă mai bagi bani in case. Cel puțin două-ttei mii de euro ar trebui investiți’

 

Satul fantomă din Bacău a devenit una dintre cele mai râvnite zone din ţară. Casele din Gura Văii, scoase la licitaţie la doar câteva sute de euro, se dau mai ceva ca pâinea caldă. În fiecare minut, zeci de oameni sună să ceară informaţii. Iar pentru imobilul dorit, există şi oferte triple faţă de preţul de listare. Iar unii cumpărători îşi fac planuri de achiziţie pentru mai multe case.

 

Silviu Tinei, primar Gura Văii:  A devenit zona foarte vizitată, ne gândim să o exploram și turistic.

Deocamdată însă pare să primeze potenţialul pentru afaceri.

Silviu Bostan, administrator Agenție imobiliară: O să crească foarte frumos şi armonios. Mai ales că o să treacă şi autostrada în apropiere. O să vină mici bussinesuri. Centre de echitaţie, centre de relaxare şi pentru copii. Peisajul este foarte minunat, foarte frumos.

Case de 250 de euro într-un sat fantomă din România

Prețul mic rămâne principala atracție. Cea mai ieftină casă a fost evaluată la doar 246 de de euro.

Clara Mihociu, reporter Observator: Cea mai scumpă casă se vinde cu aproape 1500 de euro. Mulţi aleg însă varianta duplex pentru că vorbim de un spaţiu mic, de doar 40 de mp la o singură locuinţă. Iar un duplex ar dubla practic suprafaţa. Deşi ar da între 2000 – 2500 de euro pe un duplex pe ambele părţi ale casei, cei mai mulţi însă vor trebui să investească alte câteva mii de euro aici.

Locuinţele au fost vandalizete înainte de a fi părăsite. Geamuri nu mai au, uşile dacă sunt şi ele stricate şi nici măcar acoperişul nu mai este bun.

Silviu Tinei , primar Gura Văii: Avem înregistrate deja 80 de oferte. 150 de caiete de sarcini vândute, daca cineva își dorește cu ardoare o casa licitează și oferă și de trei ori prețul sa fie siguri că o câștigă. Sunt care au luat 3-4, iar acum cea mai mare oferta e pe 13 loturi.

CITEȘTE 

 

Cele 205 case au fost construite în 2005, cu 1,5 milioane de euro, fonduri de la Guvern. Doar un an au fost locuite, de oameni veniţi dintr-un sat afectat de inundaţii. În anii trecuţi, în urma licitaţiilor s-au vândut 70 de imobile, iar acum primăria speră că vor fi date şi celelalte.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author