Dumitru, un român dispărut în Spania, a fost găsit după ce a stat 13 ani într-o morgă

Posted on apr. 30 2021 - 6:57pm by petre

După 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă, Dumitru, un român din Spania, a fost găsit şi îngropat de familie

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007 de mai mulţi copii care se jucau într-o râpă din Moncada. Deşi trupul era mutilat, legiştii au stabilit că românul murise din cauze naturale, în urmă cu două luni înainte de a fi găsit.

Deşi nimeni nu mai ştia nimic de el din 2007, familia i-a raportat dispariţia abia în 2019, scrie elperiodicodearagon.com. Testele ADN efectuate de specialişti cu ajutorul fiicei bărbatului au scos la iveală identitatea adevărată a lui Dumitru. Până atunci toate încercările autorităţilor în vigoare de a-l identifica pe bărbat au eşuat.

 

Abia acum doi ani, familia lui Dumitru Ionescu a depus o plângere privind dispariția sa, pe 7 noiembrie 2019.

Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului. Analizele au confirmat coincidență de 1010% între profilul genetic al fiicei și al bărbatului găsit. Prin urmare, la sfârșitul anului trecut, cadavrul găsit a fost identificat ca Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morții sale.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămășițele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei cremonii restrânse pe 23 aprilie.

Comments

comments

About the Author