Dubla premiera la Opera timisoreana

Posted on sept. 22 2010 - 5:22pm by petre

Dubla premiera in deschiderea noii stagiuni a Operei timisorene. Duminica, 26 septembrie, de la ora 19, iubitorii muzicii lirice din oras au ocazia sa-l aculte pe celebrul bariton Alberto Rinaldi in Il maestro di Capella de Domenico Cimarosa, lucrare la prima auditie. In aceeasi seara, va vedea pentru prima data luminile rampei si opera comica Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, pe libretul lui Giovacchino Forzano.


Conducerea muzicala a noii premiere a ONRT apartine lui David Crescenzi, iar regia artistica, decorurile si costumele sunt creatia lui Mario De Carlo. Rolul lui Gianni Schicchi va fi interpertat de acelasi Alberto Rinaldi, alaturi de care pe scena vor urca Marco Frusoni, Mihaela Marcu, Ramona Zaharia, Adrian Boba si altii.
Urmatoarea reprezentatie a spectacolului Gianni Schicchi va avea loc miercurea viitoare, 29 septembrie, ora 19. Pana atunci insa, melomanii urbei sunt asteptati maine, de la ora 18, la o Intalnire cu publicul, organizata in Holul cu Oglinzi a Operei Nationale. Cu aceasta ocazie, timisorenii vor avea posibilitatea sa discute cu solistii care fac parte din distributia premierei Gianni Schicchi de G. Puccini, la intalnire fiind prezenti si maestrul Corneliu Murgu, directorul ONRT, alaturi de reprezentantii Asociatiei PROOPERA Timisoara.

Comments

comments

About the Author