Dozele de Coca Cola îmbuteliate de azi la Timișoara vor ajunge din Grecia până în Elveția – ambasadorul SUA a inaugurat noua linie de producție VIDEO

Posted on Iun 30 2017 - 3:38pm by petre

Vineri, la Timișoara, a fost inaugurată o nouă linie de îmbuteliere în cadrul fabricii Coca Cola, rezultatul unei investiții de 7 milioane de euro. 

Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria locală de băuturi, inaugurează astăzi cea mai recentă investiție, în valoare de 7 milioane de euro: o linie de producție de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, în fabrica de la Timișoara, cu o capacitate maximă de producție de 90.000 doze/oră. Cu această nouă și semnificativă investiție la nivel local, Coca-Cola HBC își reafirmă angajamentul puternic și pe termen lung față de piața din România.
Noua linie de îmbuteliere doze lansată de Coca-Cola HBC România în fabrica din Timișoara este, în prezent, cea mai rapidă de pe piața locală și are un înalt grad de automatizare de ultimă generație. Capacitatea sa zilnică de producție este de 2 milioane de doze. De asemenea, în cadrul fabricii din Timișoara, este linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) și linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1L). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârșitul lunii mai 2017.
„Suntem prezenți pe piața românească de peste 25 de ani și angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiție, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiție este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund față de economia și comunitatea locală. Suntem fericiți că fabrica noastră din Timișoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuția noastră la nivelul comunității locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piață foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC, și suntem foarte încântați de ceea ce urmează”, a declarat Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România.

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacității de producție a fabricii Coca-Cola HBC din Timișoara. Coca-Cola oferă un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezență puternică în România de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, susține crearea de noi locuri de muncă pe piața românească și continuă să sprijine comunitățile în care operează prin intermediul programelor de responsabilitate socială.”, a declarat Excelența Sa Hans G. Klemm, Ambasadorul Statelor Unite în România, în cadrul evenimentului.

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generație, patentat de Krones – lider european în furnizarea de tehnologii pentru producerea de băuturi și ambalaje – iar funcționarea sa este asigurată de patru specialiști pe fiecare tură, susținuți de experți din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maximă de producție de 90.000 de unități pe oră, în doze de 330 ml și 500 ml, noua line va deservi atât piața românească, cât și piețele europene, în viitor.

Fabrica Coca-Cola HBC din Timișoara a fost inaugurată în data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producție, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi și moderne. În fabrica din Timișoara se îmbuteliază în prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea și Joy. Aceste produse deservesc atât piața românească (cu excepția Joy), cât și alte țări, în care fabrica din Timișoara exportă – Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Grecia și alte țări din zonă. Ambalajele produse și îmbuteliate în fabrica din Timișoara, pe lângă dozele de 330 ml și 500 ml, includ: PET de 750 ml (unic în Europa), PET de 1,5 L, PET de 2 L și PET de 2,5 L, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, și PET de 500 ml și PET de 1,5 L pentru produsele îmbuteliate în condiții aseptice.
În 2014, fabrica din Timișoara a primit Medalia de Aur European Water Stewardship, certificare care demonstrează angajamentul companiei în aplicarea unei politici transparente și corecte de gestionare a folosirii apei și arată că operațiunile și procedurile Coca-Cola HBC România sunt corecte și durabile. Toate cele trei fabrici Coca-Cola HBC dețin această distincție (European Water Stewardship), România fiind prima țară din cadrul grupului Coca-Cola HBC cu toate fabricile (Ploiești, Poiana Negrii și Timișoara) certificate conform acestui standard.

DSC_0015019 DSC_0030020 DSC_0033021 DSC_0034022 DSC_0035023 DSC_0038024 DSC_0042025 DSC_0045026 DSC_0047027 DSC_0055028 DSC_9921029 DSC_9931030 DSC_9933031 DSC_9935032 DSC_9952033 DSC_9973034 DSC_9978035 DSC_9990036 DSC_9999037

Este vorba despre o linie de îmbuteliere de mare capacitate pentru doze din aluminiu, produsă de liderul mondial în domeniu, Krones AG din Germania.

Astfel, de azi, dozele de diferite capacități îmbuteliate aici vor intra pe lanțul de distribuție al Coca Cola din România și din țările vecine, ajungând chiar în Grecia sau în Elveția.

La ceremonia de inaugurare au particpat ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, directorul general al Coca Cola HBC România Jaan Mikkel, primarul Timișoarei Nicolae Robu, vicpreședinta CJ Timiș Roxana Iliescu, toți cei prezenți fiind invitați la o vizită în noua secție de producție.

Comments

comments

About the Author