Domnilor Robu și Grindeanu, gata cu pălăvrăgeala politică! Luați-vă de mână și aduceți banii de la București pentru centură și obiectivele mari ale județului

Posted on Iun 30 2016 - 3:23pm by petre

Au trecut alegerile locale, s-a terminat și cu negocierile pentru constituirea majorităților, știm cine cu cine s-a aliat, știm, cel puțin pentru o perioadă, cine va dirigui județul și localitățile sale.

Liderii județului și Timișoarei se întrec în declarații politice care ar trebui să ne lămurească cât de bine se oglindește voința electoratului în actuala structură de conducere, adică cum a votat timișeanul pentru PNL pe locul doi la județ și s-a trezit cu vicepreședinți PMP și ALDE sau cum a votat timișoreanul PSD  pentru locul doi  și va avea parte de viceprimar UDMR.

Gata, am înțeles cu toții cum stă treaba cu negocierile, cu Falcă, cu Băsescu, cu interesul național, e foarte clar.

Ce nu e clar deloc e ce se va întâmpla de aici încolo, adică dacă actualii conducători ai CJT și ai Primăriei Timișoara își vor da mână pentru binele județului și al Timișoarei.

Pentru că ne-am săturat să tot avem ba lideri locali în opoziție față de puterea centrală, ba pea făloși ca să ceară la București drepturile comunităților pe care le reprezintă.

Ciuhandu îți făcuse un titlu de glorie din ”independența” politică și era sub ”demnitatea” lui țărănistă să ceară ceva la București, chiar dacă acel ceva erau de fapt banii noștri, pe care îi vărsăm cu vârf și îndesat, de ani de zile, la bugetul statului.

La județ, pe vremurile lui Coifan, Șipoș, Ostaficiuc, chiar dacă au avut mult timp parte de guvernări din partidele proprii, Timișul nu a avut parte de nimic. Era cât pe ce să nu avem nici măcar autostrada, chiar și așa de departe de oraș cum o avem acum. De centură la Timișoara, stadion modern, sală polivalentă și altele, nici pomeneală. Pe vremea lui Bojin, la fel, pace și prietenie, adică nimic….

A venit vremea că actualii lideri, Sorin Grindeanu, președinte al Consiliului Județean Timiș, care, probabil din toamnă, va avea și guvernul de partea sa și Nicolae Robu, care, acum, are președinte din familia politică și, poate, va avea și el partidul la guvernare, să plece la București, să se lege cu lanțuri de clanțele cancelariilor miniștrilor și să nu se întoarcă fără banii noștri, măcar pentru centură, descărcările de pe autostradă și principalele obiective mari de infrastructură.

Da știu, Robu a scris niște scrisori deschise către guverm…. Și? Nimic. Tot primarul de Timișoara vrea sa facem miting. Facem, dar vrem să-i vedem și noi pe ei, liderii locali, că fac mai mult. Așa cum au făcut și au reușit Falcă, Boc, Olguța și alți primari sau președinți de consilii județene. Cum, necum, nu ltiu, dar au reușit. ai noștri reușesc doar scuze….

Comments

comments

About the Author