Domeniul Regal și Castelul de la Săvârșin, deschise publicului pentru vizitare VIDEO

Posted on mai 10 2021 - 1:52pm by petre

Familia Regală a sărbătorit Ziua Europei la Săvârşin, unde duminică au fost organizate evenimente cu public, iar numeroşi vizitatori din toată ţara au fost prezenţi, dornici să vadă Castelul Săvârşin, parcul care îl înconjoară sau Muzeul Automobilului, unde sunt expuse vehicule ale Regelui Mihai I, transmite Agerpres.

Satul Regal şi Parcul Regal Săvârşin sunt deschise pentru public inclusiv cu ocazia zilei de 10 Mai, zi de sărbătoare naţională. Majestatea Sa Margareta, Principele Radu şi Principesa Sofia sărbătoresc Ziua Regalităţii la castel.

Sute de oameni, veniți din diverse colțuri ale țării au vizitat, zilele acestea, domeniul Regal de la Săvârșin, care s-a redeschis publicului începând cu 1 mai.

Unele zone au fost deschise pentru prima dată după terminarea lucrărilor de restaurare a domeniului. Din păcate, castelul nu poate fi vizitat, ci doar admirat din exterior.

Accesul se face prin Satul Regal, la intrarea principală pe domeniu, unde, printre altele se alfă Muzeul Regal al Automobilului cu mașinile Regelui Mihai I aduse de la Versoix, din Elveția.

Se merge apoi în Parcul Regal, care înconjoară castelul. Parcul se întinde pe 6,5 ha și cuprinde mai multe zone tematice, un teren de tenis și chiar un lac cu insulă și debarcader.

La plecare, vizitatorii se pot opri la magazinul de suveniruri, unde găsesc produse cu însemne regale.

Domeniul Regal Săvârșin este deschis publicului de la 1 mai până la 1 octombrie, în fiecare săptămână sâmbăta și duminica, între orele 9.00 și 18.00. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială.

 

 

Comments

comments

About the Author