Doi români si opt italieni, răniti intr-un jaf armat comis de doi… carabinieri!„

Posted on mart. 28 2015 - 6:11pm by petre

Doi cetateni romani si opt italieni au fost raniti intr-un jaf armat comis de doi carabinieri, la un supermarket situat la periferia orapului italian Napoli, anunta surse citate de ziarul La Repubblica.

Atacul armat a avut loc miercuri dupa-amiaza intr-un supermarket al retelei ETE, situat in localitatea Ottaviano, la periferia orasului italian Napoli, in sudul Italiei, potrivit Mediafax.carabinieri

Doi carabinieri inarmati aflati in timpul liber au incercat sa jefuiasca magazinul, dar au intampinat rezistenta celor doi proprietari.

Dupa un schimb de focuri, carabinierii au fugit, fiind urmariti cu masina de proprietari, implicati, din cauza vitezei, intr-un grav accident.

Zece persoane au fost ranite in schimbul de focuri de la supermarket si in accidentul rutier produs in timpul urmaririi, patru dintre raniti fiind in stare grava.

Printre raniti figureaza si doi imigranti romani, transportati, potrivit La Repubblica, la Spitalul Sarno.

Potrivit ziarului La Repubblica, autorii jafului sunt doi carabinieri originari din localitatile Cercola si Chioggia (provincia Napoli), dar activi in orasul Mestre (nordul Italiei).

Potrivit agenției AGI, atacul a fost comis de doi agenți ai carabinierilor care erau suspendați din funcții. Cei doi au fost răniți în jaful armat pe care l-au efectuat în Napoli, fiind spitalizați dar plasați în arest preventiv.

Cei doi carabinieri, care probabil au folosit arme din dotare, sunt acuzați de omor calificat, jaf armat și vătămare corporalămultiplă. Jaful armat s-a soldat cu zece răniți, dar unul dintre răniți a decedat din cauza plăgilor suferite.

Atacul armat a avut loc miercuri după-amiazăîntr-un supermarket al rețelei ETE situat în localitatea Ottaviano, la periferia orașului italian Napoli, în sudul Italiei. Doi carabinieri înarmați aflați în timpul liber au încercat săjefuiascămagazinul, dar au întâmpinat rezistența celor doi proprietari. Potrivit ziarului La Repubblica, autorii jafului sunt doi carabinieri originari din localitățile Cercola și Chioggia (provincia Napoli), dar activi în orașul Mestre (nordul Italiei). Ei erau suspendați din funcții.

Dupăun schimb de focuri, carabinierii au fugit, fiind urmăriți cu mașina de proprietari, implicați, din cauza vitezei, într-un grav accident. Fiul unuia dintre proprietarii supermarketului, în vârstăde 28 de ani, a murit dupăce a suferit o plagăprin împușcare.

Unele publicații italiene speculaserăcăcei doi carabinieri nu erau autorii atacului, ci interveniserăpentru oprirea jafului. Poliția italianăa stabilit căagenții carabinierilor sunt autorii jafului armat.

Printre persoanele rănite figureazăși doi români. Starea de sănătate a celor doi nu este gravă, conform informațiilor furnizate de spitalul Sarno, unde sunt internați. „Potrivit primelor informații obținute de la spitalul Sarno, starea de sănătate a cetățenilor români răniți în incident nu este gravă”, a comunicat MAE, precizând căAmbasada României la Roma s-a autosesizat cu privire la cazul celor doi cetățeni români răniți în incidentul armat. „Misiunea diplomaticăromânămenține cazul în atenție, fiind pregătităsăacorde asistențăconsularăde specialitate”, mai precizeazăMinisterul de Externe.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author