Doi bărbați, morți de Covid-19, după ce au fost vaccinați cu câteva săptămâni înainte

Posted on apr. 27 2021 - 9:44pm by petre

Două persoane au murit din cauza unei forme grave de Covid-19, după ce au fost vaccinate împotriva virusului cu câteva săptămâni înainte.

Cei doi bărbați au fost vaccinaţi cu rapelul Pfizer-BionTech la sfârşitul lui februarie.

Doctor: Eșecul vaccinării există la toate tipurile de vaccin.

Doi bărbați din Guyana franceză, vaccinați cu ambele doze de vaccin, au murit după ce au făcut o formă gravă de Covid-19, anunță autorităţile locale, transmite AFP.

Cei doi pacienți, în vârstă de 53 şi 68 de ani, au fost imunizați anti-COVID cu câteva săptămâni înainte cu ambele doze de vaccin Pfizer, precizează Agenția Regională de Sănătate.

”Cele două persoane prezentau antecedente cu grave comorbidităţi şi o stare de mare fragilitate. Una dintre ele prezenta o tulburare a sistemului imunitar susceptibilă să cauzeze un răspuns mai redus la vaccin”, a transmis Agenția Regională de Sănătate.

„Eșecul vaccinării există la toate tipurile de vaccin. Acest lucru depinde de starea sistemului imunitar al persoanei vaccinate„, a declarat directorul Institutului Pasteur din Guyana, dr. Mirdad Kazanji.

Doctorul mai spune că „persoanele vaccinate pot eventual să aibă virusuri care să se dezvolte la nivelul căailor respiratorii și, eventual să contamineze alte persoane” cu sistemul imunitar „fragilizat” și cu „factori mari de comorbiditate”.

Comments

comments

About the Author