Doar persoanele vaccinate vor mai putea merge la concerte și festivaluri!

Posted on apr. 28 2021 - 8:23pm by petre

Doar persoanele vaccinate vor mai putea merge la concerte și festivaluri! Emil Boc, primar al Clujului, a participat la o importantă întâlnire la sediul Guvernului. În calitate de președinte al Asociației Municipiilor și Orașelor, fostul premier a discutat la Palatul Victoria cu Florin Cîțu, Valeriu Gheorghiță și secretarul de stat Andrei Baciu despre reluarea activităților culturale în România.

Cea mai importantă decizie stârnește rumoare în rândul multor români. Se vor relua concertele din această vară, dar accesul va fi permis doar celor vaccinați!

Acces doar pentru cei care s-au vaccinat de două ori!

„Economia trebuie să se redeschidă treptat. Evenimente, activități culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, toate trebuie să se redeschidă. Însă, cu o singură condiție: vaccinare!”, a spus Emil Boc.

Primarul Clujului consideră că „un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare”. În acest sens, Boc a dat un exemplu de convingere a populației: „Dacă le spunem de acum că «va fi UNTOLD din august», foarte mulți vor merge să se vaccineze. Vom reuși numai prin vaccinare să doborâm Covid-19”.

Eu sunt convins că vom avea festivaluri în acest an. Și la Cluj, și în toată țara. Condiția va fi să ai ambele doze de vaccin făcute și să treacă două săptămâni de la a doua doză” – Emil Boc

Guvernul promite sprijin pentru accelerarea campaniei de vaccinare
La întâlnirea de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu le-a promis celor prezenți sprijin pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

„Au fost două mesaje ale premierului. Aveți tot sprijinul din partea Guvernului pentru susținerea măsurilor la nivel local sau județean de vaccinare. Dacă vreți centre drive-thru, centre mobile, dacă doriți să organizați maratoane ale vaccinării, dacă doriți alte campanii prin care să veniți mai aproape de comunitate, aveți ușa deschisă și susținerea Guvernului României”, a precizat Emil Boc. „De asemenea, din 4 mai va fi o campania importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul cu primarii pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie. Va fi voluntară campania, nu poți să obligi medicii de familie. Vor apărea, tot din 4 mai, dozele Johnson&Johnson. Asta ne va da posibilitatea în centrele drive-thru să facem o singură doză și în comunitățile defavorizate tot o singură doză”, a mai spus primarul Clujului.

Comments

comments

About the Author