Doar corn si lapte, fara mere pentru elevi

Posted on sept. 17 2010 - 3:14pm by petre

Elevii care invata la scolile din mediul rural nu vor primi decat laptele si cornul oferite de guvernanti, desi acestia le-au promis si cate un mar in meniu. De fapt, s-ar putea ca niciun elev din Romania sa nu vada anul acesta mere din tolba Guvernului. Asta deoarece mai marii de la Bucuresti au plasat problema catre primarii, iar edilii spun ca nu au bani nici sa-i plateasca pe profesori, daramite sa le mai dea elevilor si mere.

Programul va fi un total esec, pentru ca ni s-a pus in carca, sa platim din bugetul local. Nu avem in buget bani pentru acest program, iar Guvernul a mai taiat din buget cam 30% si nu vom avea bani nici pentru salarii. Situatia se va agrava, pentru ca noi, primarii, nu avem nicio solutie si ii vom trimite pe profesori in fata prefecturilor, a declarat Alin Nica, primarul comunei timisene Dudestii Noi.
Potrivit edilului Nica, multe primarii din tara au inceput sa renunte la acest program din cauza costurilor destul de ridicate. Am participat la o adunare a Asociatiei comunelor, iar tot mai multi primari au anuntat ca nu vor putea sa sustina financiar un astfel de program, a mai spus Alin Nica.

Comments

comments

About the Author