Distracție maximăla Timișoara de 1 Iunie – vezi tot programul

Posted on mai 26 2016 - 10:27am by petre

La Timișoara se organizeazămiercuri, 1 iunie 2016, în Parcul Copiilor și Parcul Rozelor, o serie de evenimente dedicate copiilor, de ziua lor.

Municipalitatea a pregătit, de asemenea, numeroase surprize pentru cei mici, dar și jocuri inedite.
Fie căsunt mici sau mai mari, copiii vor avea parte de activități în care distracția este scopul final.

PROGRAM:
ÃŽntre orele 10.00 – 22.00 vor avea loc următoarele activități:

Parcul Copiilor
10.00 – 14.00 IPJ TimiÅŸ a pregătit o prezentare a tehnicii și a mijloacelor auto din dotare, un stand de informare pentru toate categoriile de cetățeni prezenți la eveniment, cu predilecție pentru tînăra generație,cu tematicăde prevenireantiinfracționalășiantivictimalăîn mediul școlar, precum și demonstrații de arte marțiale ale copiilor de la A.S. TIMPOLICE și YGUANA FIGHT TEAM TimiÅŸoara.

10.00 – 21.00 Vor avea loc multe acțiuni pentru cei mici: face painting, modelaj cu baloane,surprize oferite de mascote, discotecăîn aer liber și multe alte surprize pregătite de clovnii din Echipa hazliților și de cei dinEchipa VeselăTimiÅŸoara.

10.00 – 21.00 Atelier de creație vestimentarăcu Elena Mazăre

10.00 – 21.00 Club Sportiv Junior Adventure–Echipa Junior Adventure este formatădin instructori români, cărora li s-au alăturat colegi din Austria, Germania, Olanda și Danemarca, pentru a monitoriza și coordona următoarele activități:
– Leagăn uriaÅŸ sau ‘păianjenul agățat’ – Copiii, aflați în ham, sunt asigurați pe o coardămontatăîntr-un copac. Se pot balansa și învârti, iar coarda are o lungime de aproximativ 8 metri.
– Slack – line sau “Pisica pe fir„ și arbalete – Copiii traverseazăîn picioare, pe o bandăflexibilăaflatăla aproximativ 50 cm de sol, distanța dintre doi copaci. Este un exercițiu la care sunt asistați de un monitor, care îi menține în echilibru și îi îndrumăpentru atingerea obiectivului.
– La “indienii țintași„, copiii, sub îndrumarea unui monitor, învațăsătragăcu arbaleta pe un teren special amenajat și bine delimitat.
– Plimbare cu barca sau “slalom nautic„ – Un instructor atestat în sporturi nautice îi va echipa pe copii cu veste de salvare și vâsle, apoi se va îmbarca cu ei și vor parcurge împreunăun traseu pe  Bega, cu barca de rafting.
– Jocul cu mingea sau “Mutăoul în alt cuib!„ – Membrii echipei vor trebui săse coordoneze și sălucreze împreunăpentru a muta o minge de pe un stâlp pe altul, aflați la câțiva metri distanță. Mingea e transportatăpe un cerc metalic, dirijat cu ajutorul a 5 pânăla 12 cordeline de 2 m.
– “Obstacolele voinicilor„ – Acest joc presupune parcurgerea unui traseu cu obstacole și încercări la care vor fi supuși de la 2 pânăla 5 concurenți deodată, iar cel care va ajunge primul la final va dobândi jumătate din împărăție… Obstacolele constau în mers pe papainoage, salt peste groapa cu crocodili, trecerea prin întuneric, săritul ca mijloc de deplasare și multe alte surpize.
– Douătiroliene sau “Veverița zburătoare„- Încondiții de maximăsiguranță, sub supraveghere tehnică, cei mici vor putea traversa aerian, pe coardă, o distanțăde aproximativ 30 m, între doi copaci. Pentru mai multădistracție, vor fi montate douătiroliene.
– Atelierul de Artăși Face painting va fi un loc unde mânuțe îndemânatice desenează, colorează, decupeazăși lipesc pe tot felul de materiale și obiecte. Aici este locul ideal ca cei mici săîși valorifice imaginația, creativitatea și îndemânarea sub îndrumarea unui specialist. Rezultatul final: obiecte de artărăsplătite cu laude și expuse de părinți la loc de cinste.
Piticii se vor distra copios și la Face painting, unde se vor deghiza în eroii lor favoriți sau doar își vor schimba înfățiÅŸarea cu ajutorul culorilor.
– Carturi și curse cu biciclete fărăpedale
Pentru cei care sunt nerăbdători săîși testeze viteza de reacție au fost pregătite mai multe carturi și biciclete fărăpedale, ce vor putea fi folosite într-un perimetru bine determinat.

11.00Smart Fitt va organiza o clasăde zumba pentru copii.
10.00 – 20.00 Asociația PUPPET MANIAva organiza repetiții de teatru interactive cu public, workshopuri de mers pe picioroange,jocuri interactive pentru copii cu jucării din lemn, dans medieval – horăsi jocuri medivale de societate, precum și construirea decorului pentru spectacolul de seară, jocuri și concursuri în labirintul din Parcul Copiilor.
La ora 21.00, pe platoul din parc va începe spectacolul Cavalerul din Cetatea Florilor, dedicat copiilor.
10.00 – 21.00 Club Sportiv Leii TimiÅŸoarei -  Organizeazăun atelier de creație, cu activități principale de învățare a tehnicilor de confecționare a  brățărilor, figurinelor din baloane și figurinelor – modelino.
12.00 formațiunea SALVO, în zona căsuța de pe deal, va prezenta activități interactive pentru copiii de toate vârstele, ateliere specifice situațiilor de urgență: acordarea primului ajutor, salvări de la înălțime/tiroliană, prezentarea echipamentelor și a tehnicii din dotarea echipelor.

12.00 – 13.00 Teatrul Merlin șiFacultatea de Muzicăși Teatru din cadrul UVT vor pune în scenăopera pentru copii Hansel și Gretel.
Teatrul de Vară– Parcul Rozelor
14.00 – 21.00 Târg de grădinițe
17.00 Muzicăușoarăși dans modern cu  formațiile “Reflex„, Școala de balet și dans „Denisse„ și  “Dance with me„.
18.00Tablou coregrafic: dansuri populare românești și ale naționalităților conlocuitoare, în interpretarea copiilor de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva„, Grădinița germană“Franz Lukas„ din Timișoara, Școlile Generale din Dudeștii Noi, Vermeș, Moravița, Sânpetru Mare și a ansamblurilor „Mladost„ și „Bobita„ din Timișoara.
19.00 Muzicăușoară, dans modern și popular cu grupurile „Flores„, „Torent„ și „Hora Timișului„ ale Palatului Copiilor din Timișoara.
20.00 Cântece și dansuri populare cu Ansamblul “Pusta Banatului„.
20.30 Formațiile de copii și tineret ale Ansamblului “Timișul„ și recital Andreea Voica.

Comments

comments

About the Author