Diana Șoșoacă nu se lasă! „Deschide calea unei dictaturi”

Posted on apr. 28 2021 - 5:39pm by petre

 

Diana Șoșoacă a anunțat că va contesta decizia Biroului Permanent al Senatului de a o sancționa cu un avertisment scris, informează Digi24. În urmă cu două zile, parlamentarii au hotărât să îi ia dreptul de a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern.

 

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Raportat la declarații și opinii politice, această sancțiune încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, a declarat Diana Șoșoacă.

 

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că avertismentul scris a fost aprobat în Biroul Permanent, iar „doamna senatoare are la dispoziţie 15 zile să conteste această decizie”.

 

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Iulia Scântei, a declarat că Dianei Şoşoacă i se reproşează „nerespectarea legilor în vigoare şi a prevederilor regulamentului, exercitarea în mod abuziv a mandatului, comportament injurios, calomniator, la adresa unor membri ai Senatului, în cadrul şedinţelor de plen şi încălcarea solemnităţii şedinţelor de plen prin nerespectarea regulilor privitoare la luarea de cuvânt”.

 

Pe 15 aprilie, membrii Comisiei Juridice din Senat s-au încuiat în sala de şedinţă ca să nu intre Diana Șoșoacă. Iar pe 13 aprilie, senatoarea a provocat un scandal la ușa Comisiei Juridice, unde i s-a interzis accesul pentru că nu purta o mască sanitară de protecție.

 

 

Comments

comments

About the Author