Dezastru în Grecia – focul amenință Atena

Posted on iun. 5 2022 - 3:54pm by petre

Incendiul de vegetaţie a izbucnit lângă Atena. Locuitorii au primit mesaje pentru evacuare

Incendiul, stimulat de vânturi violente, a devastat sâmbătă vegetaţia de la periferia sudică a Atenei, obligându-i pe numeroşi locuitori să se evacueze.

Protecţia Civilă elenă i-a îndemnat prin SMS-uri expediate de la numărul de urgenţă 112 pe locuitorii din Ano Voula şi din împrejurimi să îşi părăsească locuinţele, întrucât flăcările atinseseră deja o zonă locuită.

Giorgios Papanikolaou, primarul din Glyfada, unde incendiul a izbucnit, a declarat – fără să ofere alte detalii – că o centrală electrică de înaltă tensiune s-a aflat la originea dezastrului.

Apoi, puţin mai târziu în cursul după-amiezii de sâmbătă, un alt incendiu a izbucnit în apropiere de Atena, la Kouvaras, însă nicio zonă rezidenţială nu a fost ameninţată.

În vara anului trecut, cel mai grav val de căldură cunoscut de Grecia în ultimele decenii, atribuit de autorităţile elene schimbărilor climatice, a provocat incendii care au devastat peste 100.000 de hectare de păduri şi terenuri agricole, cele mai grave pagube cauzate de incendii după anul 2007.

 

Comments

comments

About the Author