Descoperă ”litoralul” aflat la doar 130 de kilometri de Timișoara! FOTO

Posted on Apr 5 2017 - 4:37pm by petre

Situată la 137 de kilometri de Timișoara și la doar 114 kilometri de Belgrad la poalele Carpaților, acolo unde râul Pek se varsă în Dunărea albastră, se află pitoreasca localitate Veliko Grădişte care este, mai presus de toate, un orăşel cochet tradiţional, cu străzi largi și o multitudine de grădini cu flori, peluze veșnic verzi și terase frumos aranjate.

Malul Dunării, Bazarul vechi, stațiunea turistică Lacul de Argint cu pădurile de salcâm alb constituie, cum spun cei din Veliko Grădişte, o sărbătoare pentru ochi, un balsam pentru suflet și o fabrică de sănătate.Veliko Gradiste Silver Lakes

În lungime de 14 km lungime, Lacul de Argint, unul dintre cele mai mari lacuri din Serbia, și-a luat numele de la licărirea argintie a reflexiilor apei pure filtrate de solul nisipos.

Zona Veliko Grădişte și Silver Lake oferă vizitatorilor multiple posibilități de vizitare și agrement, plaje dotate la standarde moderne pentru sporturi nautice și acvatice, resorturi cu tot confortul, hoteluri și pensiuni, restaurante și baruri, terenuri de golf și de tenis, aquapark, camping și multe altele.Veliko mare 4 Veliko mare5 Veliko mare6 Veliko mari Veliko mari1 Veliko2 Veliko3 Veliko4

Tot aici se găsește cel mai mare campus sportiv de pregătire pentru baschetul profesionist, simbol al sportului cel mai popular în Serbia.

Zona este și un loc de pornire în plimbări cu barca și croaziere pe lac și pe Dunăre, cicloturism sau simple drumeții. De aici se poate pleca spre cetatea medievală Ram din apropiere, spre mănăstirile ortodoxe cu o istorie impresionantă, precum și într-o incursiune de pescuit sportiv. Ca un fapt divers, aici a fost realizată cea mai mare captură de crap, de 45 de kg, eveniment consemnat în cartea recordurilor.

Pentru a prezenta timișorenilor toate aceste atracții, o delegație condusă de primarul din Veliko Grădişte din care fac parte reprezentanții Organizaţiei Turistice din zonă va fi prezentă joi, la restaurantul Lloyd din Timişoara, unde va prezenta presei şi profesioniştilor din turism oferta pentru romani, inclusiv, fireşte, bucătărie tradiţională sârbeasca, specialităţi culinare, ciorba de peşte, specialităţi la grătar şi, bomboana de pe tort, celebra fasole GRADISTANAC.

Comments

comments

About the Author