Declarații INSULTĂTOARE ale ministrului Ioan Rus despre românii din străinătate: „Copiii se fac golani acasăși nevasta curvă„

Posted on iun. 11 2015 - 7:38pm by petre

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, în contextul în care vorbea despre românii din străinătate și despre cât câștigăaceștia muncind în construcții, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, că„de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă„.

„România are trei milioane de oameni, săzicem, din forța activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucreazăîn construcții, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasăși nevasta curvă. De 700 de euro vin acasăjumătate„, a declarat Ioan Rus, miercuri seară, la o emisiune a postului Digi 24.

Ioan Rus, dupădeclarațiile despre românii din străinătate: ÃŽmi cer scuze dacăam jignit pe cineva

Ministrul Ioan Rus, care a spus, vorbind despre românii din străinătate și despre cât câștigăaceștia, că„de banii ăștia copiii se fac golani acasă, iar nevasta curvă„, își cere scuze „dacăprin formularea aleasă„ a jignit pe cineva, susținând căintenția sa era săsemnaleze o situație gravă.

Rus spune cădeclarația sa a fost „cu sens pozitiv” și se va gândi la demisie doar dacăeste nevoie.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, afirmăcădeclarația sa despre românii din străinătate a fost „cu sens pozitiv, dar cu o licențănefericită” și căse va gândi sădemisioneze doar dacăacest lucru se va impune, explicând cămai trebuie săfinalizeze procedurile pentru MasterPlanul de Transport.

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), Gabriela Coman, spunea, miercuri, la lansarea proiectului „Protecție și educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncăîn străinătate”, căla nivel național sunt înregistrați 82.339 de copii afectați de plecarea părinților în străinătate.

„Aproximativ 49.000 dintre ei au doar un părinte plecat, ceilalți au ambii părinți în străinătate. Cifra pare în descreștere, însăniciodatănu suntem siguri cătoate cazurile se raportează. Pare în scădere numărul și probabil căși evoluția crizei economice influențeazăacest lucru”, a precizat secretarul de stat de la ANPDCA.

UPDATE! Înurmăcu câteva minute Ioan Rus și-a anunțat demisia.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author